Reklama

Reklama

Šúmacu train doko e iku?

(seriál)
  • Japonsko Shuumatsu Train Doko e Iku? (více)
Trailer 4
Japonsko, 2024, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Džiró Tazawa

Hrají:

Čika Anzai, Azumi Waki, Erisa Kuon, Hina Kino, Nao Tójama, Kazujuki Okicu, Daisuke Namikawa, Džundži Madžima, Kazumasa Nakamura, Mari Joko'o, Mijako Čida (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V den slavnostní spuštění 7G sítě se něco pokazilo a svět tak, jak ho známe, se definitivně změnil. Čtveřice dívek, které žijí v jedné malé japonské vesnici, kde se všichni dospělí následkem 7G incidentu změnili na zvířata, se jednoho dne vydávají vlakem za svojí kamarádkou do Ikebukura. Dívky totiž zjistily, že to byla právě jejich kamarádka, která zmáčkla tlačítko, které všechny tyto změny započalo. Během cesty však musí s vlakem zastavit v několika stanicích, ovšem každé z těchto míst bylo nějak postižené 7G incidentem, a tak nikdy přesně neví, co je na další zastávce bude čekat… (Jeoffrey)

(více)

Recenze (4)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tenhle Vlak na konec světa má spoustu nápadů, ale nějak mu chybí osobnost. Není tu kromě obsáhlé fantazie autorů asi nic, co by pro mě nějak vynikalo nad průměr, chybí cokoli, kvůli čemu bych si dokázal seriál nějak víc oblíbit a mít jistotu, že si na něj vzpomenu i v momentě, až spustí ty 7G sítě. A ono i co se té fantazie týká, nějak se nemůžu rozhodnout, jestli dali tvůrci do seriálu něco svého, nebo si jenom půjčily nápady všude kolem, včetně strýčka Gullivera. A když také zmíním již uvedený fakt, že kvalita jednotlivých nápadů a dějových linek kolísá díl od dílu, nebo spíš podle toho kde zrovna vlak zastaví, tak úplně stejně kolísá i váš celkový dojem. A něco podobného se dá napsat i o postavách, i když kolem nich, jejich designů a minulosti bylo pár zajímavých nápadů, výsledné charaktery byly prostě jen takové „normální“, nic, co by v rámci anime tvorby nějak vyčnívalo. Šlo to dokonce až tak daleko, že asi jediná z holčin, která mě nějak víc zaujala svou osobností byla Mito „královna zombíků“ a to byla vedlejší postava. Z těch hlavních byl totiž zase jednou asi nejlepší pes. A něco hodně podobného se dá napsat i o animaci, bylo zde pár kreativních nápadů, někdy fajn práce s barvami, ale kvalitativně to byl akorát tak průměr, občas si tvůrci pomohli CG a ke konci už nestíhali, tak si pomohli týdenní pauzou. Ovšem aby to nevyznělo nějak špatně, tak znova zopakuji, že seriál má nejeden zajímavý nápad, přijde mi že se většinou i sympaticky snaží a dívat se na to celé rozhodně byl docela příjemný zážitek, problém ale je, že tu není nic, o čem bych chtěl napsat něco víc, než jen „bylo to fajn…“. Vlastně kecám, hudba byla pěkná, opening i ending se mi líbily. A teď mě omluvte, jdu si nasadit aluminiovou čapku a v klidu čekat na konec světa… 6/10 ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Osvědčený koncept "na první pohled roztomilé, na druhý pohled temné" mám docela ráda, ale tady mi ho bohužel zabíjelo až moc prvků. Hlavně a především příšerně nesympatické, neskutečně užvaněné, uječené a otravné postavy (hold středoškolačky, co byste chtěli), u kterých jsem si nenašla cestu ani k jedné (ne, to kecám, Zenjiro byl fajn), lehký pedo podtón a rozličná kvalita jednotlivých dílů. Uznávám plusové body za nějaký ten originální nápad a taková epizoda číslo 8 byla fakt jízda, ale jako celek to mohlo být lepší choo choo choo choo choo. 6/10 ()

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinky nejsou vysloveně nesympatické, ale mají v podstatě jednu definující vlastnost a to musí stačit. Většina epizod jakžtak funguje v celkovém kontextu, a nějak minimálně posouvá děj. Malé plus je za velmi chytlavý opening. Protože jde o anime vydané k 150. výročí první Japonské železnice, nešlo čekat nijak originální koncept ani revoluční animaci.  Nemůžu se rozhodnout jestli k tomu v hodnocení přihlédnout pozitivně nebo negativně. Střízlivý pohled ale říká že víc než 65% to být prostě nemůže. ()

Skeewe 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná forma jak by to mohlo dopadnout, když se ti v pozadí pokusí dotáhnout do konce konspirační teorii o škodlivosti technologie. Spuštění nové mobilní sítě 7G dopadne ještě lépe, než si dnešní spasitelé idstva dokáží představit. Školačky jsou sice trochu naivní, ale celek je sranda a dobře pobaví. Ten konec světa vlastně nedopad tak špatně a při tom, co v dnešní době vidím kolem sebe by to bylo řešení :D :D :D ()

Reklama

Reklama