Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Ač tvůrci brnkají na správné noty neukazuje se Dr. Dolittle jako soudržný film, který by dokázal zabavit. Příběhová linie je příliš plytká a scénárista se příliš nesnažil o nějaké vrstvení témat. První půle filmu je trauma z nové schopnosti, v další části se tvůrci snaží zabavit diváka tlacháním se zvířaty a jejich legračním chováním a v poslední fázi, kdy dojde k jistému uvědomění si svého poslání jde snímek do kytek již zcela jasně. Nejlépe funguje samozřejmě první část, kde ještě drží jednotlivé linie spolu. Máme tu seznámení s rodinou, doktorem, řešení problému, psa a morče. Jenže tato krátká část brzy končí a ve zbytku již není téměř na co se dívat. Dvě hvězdičky jsou adekvátní hodnocení, jemný podrůměr, i když za půvabně "zneužité" morče jsem měl chvíli chuť dát o hvězdičku více. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé spracovanie niektorých scén a podarených gagov mi dáva nutkanie dať o hviezdičku navyše, no mierna stupidita a až príliš prehnané zakončenie mi to jednoducho nedovoľuje. Tu som si totiž ešte neuvedomoval Murphyho prepad v imbecilných snímkoch, takže tento mi ešte taký zlý neprišiel, naopak, slušne som sa bavil. 65%. ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná, i když občas přehnaně infantilní komedie s Eddie Murphym. Zvířata mě neberou, takže pokud vy sami třeba sbíráte plakáty koní, nebo - já nevim - máte doma zvěřinec a do toho ještě rádi chodíte do zoo, tak si přičtěte jednu hvězdu navíc. No a pokud nesnášíte hollywoodské komedie, Eddiho Murphyho, zvířata, jednoduché příběhy s happy endem nebo rodinné filmy tak si uberte rovnou dvě hvězdičky. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre mňa už staršia rodinná komédia o človekovi, ktorý sa rozpráva so zvieratami a v ktorej nájdem sem tam zábavné momenty, no okrem toho je povrchná a trápna až odporná. Príde mi to však dosť aj ako odraz svojej doby. Eddie Murphy sa zabáva, no niečím takýmto pre mňa nikdy nebude dobrým hercom. Tento film si mohli odpustiť alebo ho nejak spojiť s filmami o Ace Venturovi, aby zbytočne nevytvorili, ako sa tu stalo, toľko filmov s touto témou. Komerčné to viditeľne bolo, no otrasné. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

John Dolittle si od útlého věku rozuměl lépe se zvířaty než s lidmi. I když sám sebe na nějakou dobu přesvědčil, že jejich tlachání nerozumí, tak právě nastala doba, kdy si může s ukecanou faunou vzájemně pomoci. Jako konfrontace lidského pohledu na svět s tím animálním snímek bez problémů funguje, což by mělo být pro hledače filmové estetiky jasným varováním, aby se k tomuto dílu přiblížil pouze na vlastní nebezpečí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby byly 144,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 294,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama