Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je pěknej kanec, Dolittle si pamatuju ze svýho dětství a tenkrát se mi určitě hodně líbil. Teď už mu plusy přidávám jen právě za tu nostalgii a taky za to, že je tady mluvící morče. To se navíc jmenuje stejně jako to naše, teda Rodney :) Tím to ale končí, Eddie Murphy má nejlepší role dávno za sebou. Pořád ho budu mít rád coby Policajta z Beverly Hills, ale na jeho novější filmy se dívat nebudu. Je to škoda času. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Gibbs: 1. That's Why I Lie - Ray J [4:51] ,2. Let's Ride - Montell Jordan/Shaunta [4:53] ,3. Are You That Somebody? - Aaliyah [4:27] ,4. Same Ol' G - Ginuwine [4:21] ,5. Lady Marmalade - All Saints [4:03] ,6. Da Funk - Timbaland [4:29] ,7. Do Little Things - Changing Faces/Ivan Matias [5:09] ,8. Your Dress - Playa [3:59] ,9. Woof Woof - 69 Boyz [4:11] ,10. Rock Steady - Dawn Robinson [3:05] ,11. In Your World - Twista/The Speed Knot Mobsters [4:50] ,12. Lovin' You So - Jody Watley [3:35] ,13. Dance - Robin S./Mary Mary [3:38] ,14. Push 'Em Up - Eddie Kane/DeVille/DJ Toomp [3:46] ,15. Ain't Nothin' But A Party - Sugarhill Gang [3:57], ()

Reklama

Pilsen_Kafka 

všechny recenze uživatele

Předělávka z roku 1967 neboli za 19 let vznikl tento nový. Komedie určená pro sobotní či nedělní odpoledne, když nemáte co dělat. Jsou tam dost vtipné pasáže, herci jsou příjemní. Vše sedí jak má, tak by to mělo být. Hodně jsem se nasmál, ale Velké díky si zaslouží Eddie Murphy. Dává do toho vše, což se mi na něm líbí. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, ale v době vydání mi bylo 5 a ten film jsem zbožňovala. Dokonce jsem "donutila" rodiče se na to dívat po sobě hned několikrát. Je to má srdeční záležitost a z nostalgie si to plný počet prostě zaslouží. Ten pes byl slaďouš, jedno z mých prvních nezapomenutelných setkání s filmem. A určité kouzlo tomu neupřu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Člověk, který rozumí řeči zvířat a díky tomu, že je to lékař, dokáže je i léčit. To je Dr. Dolittle, týpek, kterému zvířata změní celý jeho život a přivedou ho až do blázince. Film sám o sobě je docela zajímavým dílkem, které pobaví a zaujme celou rodinu, nabízí docela vtipné situace a scénky a celé je to takové příjemně zvířecí a roztomilé. Eddie Murphy tyhle komediální role evidentně umí, a je to samozřejmě vidět a poznat. Navíc pozitivně hodnotím i spektrum zvířátek, která se zde objevila, od krys žijících v popelnici až po tygra, který chce spáchat sebevraždu skokem z věže. Už chyběla jen nějaká blecha nebo hmyz, a spektrum zobrazených zvířat by možná bylo kompletní. Těžko na téhle rodinné komedii hledat nějakou přidanou kvalitu, prostě konstatuji jen tolik, že v rámci žánru se jedná o pohodovou záležitost, která mě nejednou rozesmála. Film hodnotím průměrně a jako takový ode mne získává tři hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama