Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

Shit 

všechny recenze uživatele

já vůbec nechápu co se vám na tomhle filmu nelíbí, já se u toho vždycky skvěle bavim a i když to znám nazpaměť, tak se pokaždý směju. Eddie Murphy je naprosto dokonalej a ty jeho převleky, kdy ztvárn´í celou svojí rodinu, jsou taky úžasný. jediný co neni dobrý, je příběh, kterej je od začátku naprosto jasnej, ale já se nedívám kvůli nějakýmu trapnýmu příběhu, ale protože je to zábavný ()

xladojx 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně povedená komedie s Eddiem Murphym. V době, kdy tento film vyšel, jsem znal snad každou hlášku, pravdou však je, že jsem byl zrovna ve vývoji "všeznajícího puberťáka", ale i dnes se docela pobavím. Vtipu je zde opravdu dosti, ikdyž ne pro každého. Dostaly mě hlavně večeře rodiny Clumpových, kterých bych se rád zúčatnil. Prostě pravá komedie pro víkendové odpoledne. Hlavě nad tím moc nepřemýšlet... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Shodil jsem sto kilo za třicet vteřin." Já jsem zase přibral sto kilo za třicet let, takže jsme na tom přibližně stejně, ale já se tím nechlubím. A mám i další špatné vlastnosti. Třeba nemám rád, když jeden herec hraje víc rolí a tady Eddie Murphy ztvárňuje Shermana Klumpa, Buddy Lovea, Lance Perkinse, tátu Klumpa, mámu Klumpovou, babičku Klumpovou a Ernie Klumpa, na což je můj žaludek příliš slabý. Takže hvězda za všechny, co nejsou Eddie Murphy a zapomeňme na to, že jsme se někdy viděli. ()

mlock 

všechny recenze uživatele

To, čemu místní suchaři....pardon, vážení odborníci, říkají nechutné, tomu já říkám komediální. Murphy v 7-roli, super masky, super hlášky, super zábava. A Kaiser v dabingu k tomu perfektně sednul! Jo a ještě k těm prdům: Netvrdím, že prd je vždy vtipný, záleží, jak ho kdo umí podat. A jestli se těmhle někdo nesmál, tak je možná nepochopil.... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Občas povedený vtípek, pozoruhodný výkon Eddie Murphyho a šikovná Jada Pinkett Smithová... to je vše, co se dá na tomto filmu hodnotit pozitivně. Jinak jde o podprůměrnou zábavu, která více lidí urazí než rozesměje. Viděl jsem to naposledy snad jako puberťák před mnoha lety a tehdy jsem se i smál, proto nechám dvě hvězdy a raději se k tomu nebudu již nikdy vracet. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Před závěrečnými titulky jsou nepovedené záběry. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1996 v Universal City v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama