Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Sherman Klump je geniální, ale také nemotorný a obézní muž. Ve snaze získat srdce své milované kolegyně Denise vytvořil své druhé já, užvaněného samolibého elegána Buddyho, který je jeho pravým opakem. A protože se ho Buddy snaží ovládat, rozhodl se pro jeho likvidaci. Když Sherman dokončí další ze svých vynálezů, pozve Denise do restaurace, kde jeho svérázná a stejně obézní rodina oslavuje otcův odchod do důchodu. Přes veškerou snahu zamilovaný profesor nedokáže jasně vyjádřit své city, a když se o to pokusí, jeho snahu zmaří Buddy. Sherman toho má dost a chce se Buddyho zbavit jednou provždy. Mezitím v laboratoři pes Buster rozbije lahvičku a z rozlité tekutiny vysublimuje Buddy. Ten brzy zjistí, že Sherman dostal výhodnou nabídku na svůj vynález omlazovacího elixíru, chce po něm finanční podíl a také udělá vše, aby získal Denise. Jenže do tekutiny, ze které vysublimoval, spadl psí chlup, a proto má nutkání chovat se občas jako pes. A to jeho budoucí plány dost komplikuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (274)

mzss1 

všechny recenze uživatele

O dost horší jak lehce, ale koukatelně podprůměrná jednička. Zde už vůbec není příběh a většina rádoby vtipných momentů je zcela směšných. Zasmál jsem se jen párkrát - a to ne nějak moc. Eddie Murphy se zde snaží, ale o mnohem hůř než v předchozím filmu. Stopáž je delší, některé scény nudí. Je to fakt slátanina. Odpad nechci dát, ale moc k tomu nechybělo. Hodnotím na 15% = * ()

Skejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Nepředstavitelný humus. Segal, Murphy a především scenárista Oedekerk ztratili absolutně kontakt s ralitou a spolu s ním i soudnost a jakoukoliv představu o dobrém vkusu. Obří křeček střílející monstrbobky v detailních záběrech na jeho chlupatý zadek byl skutečný hřebíček do rakve kariéry Eddieho Murphyho a od té doby jejich počet nezadržitelně narůstá. Přitom ale, kdyby to někdo pojal jako seriózní psychologické drama (a samozřejmě vypustil některé motivy) - Murphy na to po herecké stránce má. Takhle je to ale v každém případě jeden z nejhorších filmů, jaké jsem kdy viděl... ()

Reklama

BodG odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říct, že u jedničky byly momenty, které mě pobavily. Dvojka je tak hrozná, že nechápu, jak tuto hrůzu mohli pustit na filmové plátno. Tisíckrát ohrané vtipy založené na flatulaci a eruktaci, které jsou vtipné pouze v nějakém kontextu. Mám pocit, že samotní herci si museli při natáčení říkat, do jaké velehovadiny se to upsali. Snad nemusím zmiňovat, že Eddie Murphy má rozhodně na víc. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Doby, kdy Murphyho mnoharole používaly vtipy typu 'I met Dr. Martin Luther King' jsou ty tam a ta nechutnost možná opravdu přesahuje meze, ale viděl jsem ho jako malý a jaksi si na to zvykl a dokonce jsem se i smál. Peter Segal protkal film filmovými odkazy, vždyť natočil třetí Bláznivou střelu. A líbilo se mi to víc než první díl. Je to celkem hovadina, ale zdejší masová reakce mi přijde velice přehnaná, snad nejvíc, co jsem kdy na ČSFD viděl. ()

Dimo odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná demence u které je trapně za veškeré články týmu, který tento počin vytvořil. Postavit film na jednom herci v osmi různých rolích je úplně zbytečné, samoúčelné a zde i zvrhlé, protože přidanou hodnotou snímku má být přehlídka bezduchých rozhovorů, respektive hádek a skákání si do řeči. Rozhovory, které nemají nápad, náboj, vtip a hlavně smysl. Plno fekálních doplňků, které prý měly být vtipné jsou jen smutným hřebíčkem do rakve. Úžasný příklad bohaté americké kinematografie, která si může v pohodě chrlit sračky. Ono se to snad průměrným konzumním američanům (dětem) i líbí. NULA procent. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Kathleen Freeman, která hraje hlučnou sousedku, se objevila i v původním filmu Zamilovaný profesor z roku 1963, kde hrála Millie Lemmonovou. (HappySmile)
  • Natáčelo se od 5. října 1999 do 15. února 2000 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama