Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (276)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Přízemní, fekální humor, hloupé rádoby vtipy, ale scénář pracující s jakous takous zápletkou uchránil film od hodnocení "odpad!". Oskara za "best make-up" ovšem nechápu - masky nebyly špatné, Eddieho proměny byly poměrně věrohodné, avšak film takovéto úrovně si vůbec nezasluhuje byť jen zahrnutí do širokého výběru jakékoli soutěže, natož Oskarů. Jedna hvězda. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Tento druh humoru zdá se mi poněkud nešťastný. Ne, teď vážně druh humoru objevující se v Zamilovaném profesorovi, je takový "zvláštní" až občas trapný a mně osobně vůbec nesedl, už ta zápletka se mi nezdála příliš originální, spíš sešitá "horkou jehlou". Jediné co bylo pozitivní byli členové rodiny ztvárněné Eddiem Murphym, což byl jediný aspekt, který na mé tváři vyvolal úsměv. 20% A dodatek - hodnocení scénáře jsem vynechala raději záměrně........ ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Zamilovaný profesor skutečně je nevkusná travestie. Právě ta travestie ovšem ještě dokáže částečně zachránit film před odpadem. Večeře u Klumpů jsou něco tak otravného a přesto relativně zábavného. Vědět, že skoro všechny členy rodiny hraje právě Eddie Murphy, mě jako malého neuvěřitelně fascinovalo. A tehdy, kdysi dávno, mi ty prdící fóry a kakající křečci připadali vtipní. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Chcete zářný příklad toho, že se dneska Oscarem neoceňují skutečně dobré filmy? Tak tady jej máte. Dostal sice Oscara jen v kategorii "best makeup", nicméně se mi nechce věřit, že by se nenašel za rok 1996 lepší kandidát. Zvláště když tento kromě "dobrýho mejkapu" nemá vůbec co nabídnout. A jak to bývá s mejkapem, to určitě mnozí víte sami dobře. Na pohled to vypadá skvěle, ale když jej pak setřete, skrývá se pod ním často hrůza, jakou svět ještě neviděl. :) Viz tento film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle snímek viděl kdysi poprvé, celkem mě to bavilo. Teď mi ale Eddie Murphy přijde prostě jenom uřvaný, teatrální a nudný. Jeho prdící vtipy už skutečně nejsou zábavné a s původní verzí se to nedá ani trochu srovnat. Jerry Lewis byl sice taky cvok, ale jeho film měl smysl a měl hloubku. Tohle ji opravdu nemá. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Jerry Lewis si měl střihnout cameo, ale nakonec jej odmítl, protože se mu ve scénáři nezamlouvalo množství vtipů o prdění. (Cheeker)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1996 v Universal City v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama