Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Leč podle některých nepovedený remake, tak si živě pamatuji, jak jsem se před lety krásně u tohoto filmu bál. Oproti originálu děj zakčněl a dům žil nejen atmosféricky. Někomu scény třeba přišly legrační, ale z hýbajících se obličejů soch, ze scény s postelí a dalších jsem měl tenkrát opravdu strach a věřím, že nepříjemný pocit by byl i nyní. Ten hodně lidmi zavržený "upgrade" oproti originálu na mě prostě působí a uvítám ho. Nell mě tady neštve, naopak a doktor zde konečně něco dělá, pracuje na svém výzkumu, a ne jen mluví a mluví jako v originálu. Těžko ale soudit pro mě, zda raději originál či remake. Oba mají něco, co druhý ne a schází jim to, co má ten druhý. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Film o ktorom som si myslel, že sa vážne jedná o horor, ale keď v úvode filmu som z TV tituliek zistil, že má prístupnosť od 12 rokov, tam ma to dosť zneistilo. Ako horor je to strašná kravina, ale ak sa nad toto maximálne ale maximálne povznesiete a budete na film hľadieť ako na film bez určenia žánru, tak aj tak film nedostane väčšie hodnotenie ako 1*. Niečo strašné, možno 7 ročné deti by film bavil, ale pre nás s „trochu“ rozvinutejším mozgom des a hrôza (v negatívnom slova zmysle). Tá 1* v mojom hodnotení je za tie deti, za mňa by to bol asi odpad. Mal som dobrú náladu, keď som písal tento komentár, preto. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

První část se rozjížděla celkem slibně, opravdu strašidelný dům, do kterýho bych se bál sám i ve dne, vytvářel skutečně prostor pro budování nervydrásajícího napětí. Pohledy na vyřezané dětské hlavy, temné chodby, staré dveře, prostě dobrý odpichový bod. Jenže...a to je to, proč hodnotím 1*, film se zvrtl v naprostou blbost a slátaninu! Lili taylor se proměnila v duševně narušenou a v druhé části hrozně protivnou osobu!!! Nemohl jsem jí ani vystát, Catherina Zeta-Jones vypadala moc hezky, jenže se záhadně proměnila z povrchní mrchy v uvědomělou a starostlivou osobu, Liam Neeson sympaťák, Owen Wilson tam neměl co dělat a ty u digitálních triků jsem se skutečně upřímně zasmál, takhle ubohý horor se jen tak nevidí. Ať žije Záhada Blair Witch! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přímo DOKONALEJ zámek, všechny ty chodby, sochy, zahrady, chrliče, božský! Film sice za moc nestál, ale na ty interiéry i exteriéry byla radost pohledět, i ta tajemná, chladná atmosféra onoho hradu stála za to, však ten hrad za to nemohl, že příběh je na prd a napětí nikde. Horor to fakt není, spíš takovej mysteriozní fantasy flm. Jo, a ten hrad hrál líp, než většina herců. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myšiam v bludisku tiež nepovieš, že sú v bludisku.“ Knihu Shirley Jackson som čítal a môžem skonštatovať, že táto literárna duchárska klasika značne zostarla. Na jej prvé (zo zatiaľ dvoch, ak nerátame Kingov Dom v ružiach, ktorý ju vykrádal) filmové spracovanie si spomínam o dosť lepšie. V roku 1999 dostal Steven Spielberg ako producent čudný nápad: dať v tej dobe „svojmu“ úspešnému režisérovi Janovi de Bontovi (ktorý mu perfektne zrežíroval trhák Twister) desiatky a desiatky miliónov dolárov a áčkarské obsadenie za i pred kamerou (Wilson, Neeson, Zeta-Jones, Goldsmith, Kahn, ILM) na remake. Pestrý, farebný, bombastický, veľkolepý, trikový. Vedel som, že lepšie, ako prvý film, to asi nebude, takže prvých 40 minút ma milo prekvapilo. Nebol to zázrak, ale zámok bol taký prekrásny, až sa mi nechcelo veriť, že také stavby niekde na svete naozaj existujú a nie sú iba vyrobené na objednávku bohatého štúdia. Herci boli fajn, atmosféra starosvetsky tiesnivá, kedy vás mal vystrašiť vzadu prebehnúci nenápadný tieň a nie tupá ľakačka. Bohužiaľ, v 41. minúte sa snímka zvrtla na prehliadku zbytočných efektov, chaotické pobehovanie postáv (kto uteká? Kam? Prečo? S kým? Proti čomu? Za akým účelom? Vráti sa ešte?) a nelogických kravincov (chlapík povie, že bude v noci na stráži a ako prvé si ľahne na gauč). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)

Reklama

Reklama