Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (114)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $47,346,365Tržby Celosvetovo $-║ Na to že tento film sa opieral o knihu od autora Čeľustí Petera Benchleyho sa to celkom podarilo, zo začiatku to vypadalo že asi pôjde o nejakú variáciu práve na megahit Čeľuste ale nakoniec sa z toho vykľula príjemná dobrodružná dráma o hľadaní pokladu, podaná skôr vo vážnejšom prevedení. Aj keď nie je vo formáte zrovna veľkolepom ale skôr v tom komornejšom, je vo svojom šikovnom prevedení dosť pútavá(hlavne potešia dobre zostrihané zábery z podmorského dna, pri nich občas aj zmrazí, hlavne keď útočí medúza) a rovnako tak spravili svoje aj herci ako Nick Nolte, Robert Shaw, slizák Eli Wallach a sympatická "v mokrom trošku občas pobehujúca" Jacqueline Bisset. /75%/ ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Oproti nudné a nezáživné Propasti tohle bylo kupodivu velice záživné a místy i velmi napínavé. Třeba jak tam na začátku Bissetku něco čapne, tak to jsem ani nedýchal. Nolteho knír mě sice celý film notně iritoval a Bissetka není vůbec můj typ, ale naštěstí Shaw a Wallach to vyrovnali na výbornou :) ()

Reklama

Apophis 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě překvapuje poměrně nízké hodnocení ostatních uživatelů. Nechápu, proč ji někdo nazývá Béčkovým filmem! Tento film určitě zaujme stylem vyprávění, kde jste neustále překvapováni (hezky, či nehezky), strašeni, atd. Scénář je poněkud jednoduchý, což ale filmu na kvalitě neubírá. Jedná se tu ovšem o podobný případ jako u filmu Closer (Na Dotek), předestírám, že obsahově spolu nesouvisí, který by také sám o sobě nedosálh na 5*, neboť po jeho shlédnutí vás děj už tolik nenapíná (což je problém mnoha thrillerově laděných filmů), ale herecké výkony ho na 5* výšku vysadily. Jacqueline Bisset a Nick Nolte hráli velice dobře, ale přesto nad nimi vysoko čněl výkon Roberta Shawa, který byl ve své roli nepřekonatelný (no, ono ve které roli také nebyl)! Nevím, co dál dodat - zkuste a uvidíte!! ............A neprohloupíte! ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Hlubina byla ve své době legenda.Jako puberťáci jsme na to šli do kina snad desetkrát už jen kvůli začátku, kde plave Bissetová v tričku bez podprsenky.Ano, tak zkurwená doba to byla.Film byl skvělý a tak nízké hodnocení si určitě nezaslouží.Nechápu, jak tohle může někdo označit za béčko.zřejmě dnešní puberťáci, které už nic nemůže překvapit.Jsou velmi ochuzeni. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Oceán vás vždy dostane.“ V čase uvedenia do kín ambiciózna vec. Atraktívna výprava, slávne herecké obsadenie, uznávaný režisér (BULLITOV PRÍPAD), určite nie malý rozpočet... Bohužiaľ, nezaujalo ma to. O filme som toho veľa nevedel a kvôli naštudovaniu zlých zdrojov som si myslel, že to bude horor (snímka vznikla podľa knihy Petra Benchleyho autora Čeľustí, podieľal sa na scenári a scéna v potopenom vraku s murénami je hororová, ale to je asi tak všetko), takže dvojhodinové šarvátky dvoch skupín, naťahujúcich sa o „niečo tam dole“, ma nudili. Najviac som sa tešil na to, čo predvedie môj obľúbený Robert Shaw (PODRAZ, ČEĽUSTE) a po polhodine som sa zmätene pýtal, kde trčí. Netušil som, že sa naňho už niekoľko minút pozerám – skvelý Shaw si totiž oholil svoju známu bradu... a zo skvelej mužnej charizmy zostalo desivé torzo. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku příběhu Gail (Jacqueline Bisset) zkoumá otvor ve vraku pomocí hůlky, na kterou zaútočí velká muréna. Kaskadér, ukrytý ve vraku lodi, dostal instrukci, aby za hůlku tahal vší silou. Svého úkolu se zhostil s takovou vervou, že své kolegyni, zaskakující za Jacqueline, vykloubil rameno. Scéna byla naštěstí zabrána několika kamerami, a tak ji nebylo nutné opakovat. (Cherish)
  • V roce 1980 byla Hlubina rozšířena o 53 minut nových záběrů, aby mohla být odvysílána jako dvoudílný televizní film. (Cherish)

Reklama

Reklama