Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Anime je vlastně východoasijský druh konzumního zboží a projev masové kultury, který má vytříbenou výtvarnou techniku, ale sráží ho obvykle rutina, klišoidnost, banální až mizerné dialogy, nepropracovanost vedlejších postav a motivů, naivita a především až do absurdity vyšroubovaný patos. Všechno tohle bych v té či oné míře našel i ve Zkáze Ecobanu. Je to už vedle nedávno zhlédnutého Metropolis druhé ceněné anime pohybující se v žánru, který by mi měl být blízký, stejně jako animovaná forma dílka, přesto je výsledek prabídný a je to jen důkaz, že já a anime si ani v budoucnu nebudeme rozumět. Uvažoval jsem sice vážně o druhé hvězdičce, ale přepísklý heroický závěr mě utvrdil v nelítostném odsudku. Celkový dojem: 25 %. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, zápletka je divná a celkově jsem nepochopila systém Ecobanu a záverečnou levitující část. Zároven má v sobě toto anime však zváštní atmosféru, která ho řadí skupiny: pamatuji si ho a ráda se na něj podívám znova... navíc kdybych si mohla vybrat anime zjev, zvolila bych asi její vlasy a oči. I když přemýšlím ještě nad fialovou. Kámoš volí tu tyrkysovou, ale střih jako Shui ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná porce nudy. Co se animace týče, občas je výborná, občas mám pocit, že sleduji něco pro děti v Kouzelné školce. Dějově však naprostá, a hlavně předvídatelná hloupost, v první čtvrt hodině je jasné, jak to celé bude pokračovat a jak to skončí, takže se je skutečně nuda na to koukat, jak to tak skutečně - a zbytečně - je. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Nestačí anime dobře nakreslit. Ani zaměnit ropu znečištěním. Ani rozdělit lidskou společnost. Ani vložit lásku. Ani vnést do lásky soupeření. Ani nechat mrznout dětičky. Ani spustit revoluci. Ani nechat odlétnout hrdinu ke slunci. Ani měnit hloubku ostrosti a simulovat zpomalovačky. Nic z toho nestačí, pokud ze všeho nakonec vznikne pouhá slepenina obrazů bez vazby a příběh bez duše. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale i přes krásnou animaci je to pro mě jen průměrné anime. Hlavním důvodem je asi příběh, který sice na první pohledvypadá na zajímavé sci-fi, ale při sledování zjistíte, že scénář je přeci jenom trochu odbytý a potom to celé nedrží pohromadě. Škoda, ale spojení Jižní Korea-USA klasiky z Japonska v žádném případě nepředčilo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama