Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Po grafické a hudební stránce dokonalé. Příběh není podle mě vůbec neoriginální, jak se snaží mnozí tvrdit, zejména hlavní nápad s městem, které žije ze znečištění, tak se snaží aby ho neubývalo. Zápletka je sice poměrně jednoduchá, nicméně na pět hvězdiček u mě hodnocení stouplo díky skvělému závěru. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ze začátku perfektně našlápnuté postapokalyptické anime...tak perfektně, že mu odpustíte sestavení příběhu, vizuálních prvků i atmosféry z jiných filmů - má totiž velmi svébytnou a velmi precizně provedenou celkovou animaci kombinující "ručně" kreslené postavy s rendery pro mě předtím neviděným způsobem, pod kterou hraje s citem vybíraná či komponovaná hudba. A první polovinu filmu se dobře bavíte...jenže pak už začne být jasné, kdo nakonec s kým jak, a tak vůbec, a dorazí vás konec, který pro mě byl pořádné WTF hrající si na jakousi poezii, která ovšem sestává z v mocném silovém poli levitujících postaviček s maskami westernových padouchů, které do sebe rádobyslzopudně střílejí pistolkami a naplňují svůj osud...jo a pak je tam vlastně ještě letadélko Káně a uhánějící mraky. Obrovská škoda, z myšlenky zachování civilizace vytvořením města čerpajícího energii ze znečištění Země šlo vytěžit mnohem víc, než nabízí veskrze průměrný a mnohokrát viděný příběh. Poněkud zklamaných 60%, ale co chcete od origoš DVD za 25,- Kč;) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zkáza Ecobanu je technicky brilantní anime, maximálně těžící z 3D technologií, přesto ale stále spoléhající na klasickou ruční animaci (nikoliv jako Appleseed, nebo Vexille 2077). Disponuje zajímavou romantickou linií, hutnou atmosférou a překrásnou hudbou, která i vizuálně nejpestřejší a nejdynamičtější momenty ztlumí na úroveň mlhavého snu. Krása... Výsledný dojem bohužel kazí pomalejší tempo a v první polovině prakticky nulový tah na branku. To co se ale rozpoutá v poslední půlhodině a skončí záběrem na modré nebe... To je prostě nepopsatelná nádhera... ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Animace je místy výborná a jakákoliv myšlenka post-apo světa si dokáže získat své publikum... Zkáza Ecobanu má však problém se svým příběhem, které předkládá neskutečně syrově a vůbec nejde do hloubky. Celkový dojem z postav, nemůžu se tomu prostě ubránit, působí dost povrchně. Být lepšího scénáře mohlo by se jednat o velké téma. Takto však Wonderful Days zapadají do lepšího průměru, který Vás místy neobyčejně nadchne, ale stejně tak i otráví. Pokud chcete zajímavé anime, které se na první pohled tváří dobře, ale uvnitř už tak skvostné není, tak ho zkuste. Neurazí, ale ani zásadně nepřekvapí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní korejský anime s kvalitním, i když trošku omletým příhěhem mírně připomínajícím Total Recall a obalený do absolutně božskýho vizuálu, kterej mě totálně uchvátil a považuju ho za jeden z nejkvalitnějších hned za japonským GITS II a hlavně proto dávám 5*, jinak bych asi šel níž, ale prostě po úvodním menším animátorským rozehřívání se to fakt změnilo na nádhernou, ale i pro příběh účelnou, pastvu pro očí a když se k tomu ještě přidá, pravděpodobně asi jenom pro mě, dobrej příběh, tak nemůžu jinak ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama