Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

kingik 

všechny recenze uživatele

Některé názvy filmů nejsou bezpečné. Asi se podivíte, co tím myslím, ale tenhle film vám zamotá kebuli, než řeknete fáma. Je důležité sledovat děj, protože ten vás natolik zmátne a několikrát svede z cesty, až budete v závěru nevěřícně kroutit hlavou. Děj se moc vyprávět nedá, protože bych silně musel spoilerovat, proto je lepší si ho pustit nepřipravený a nečíst příliš komentáře kolem. Ale zase nějaká bomba to není. Je předně trochu seriálově natočený, o kvalitní kameru se postaral zkušený Andrzej Bartkowiak, ale David Guggenheim je režisér, který točí dost na jistotu, z jeho filmů je cítit, že to není nějaký zručný řemeslník. Nicméně, pokud film vidíte poprvé (podruhé ho s největší pravděpodobností absolvovat nebudete) má v sobě porci originality, je zajímavě vymyšlený, ale silným příběhem nevládne. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Jsou to jen řeči. Nemůžou uškodit,” vypouští z úst James Marsden. Jenže nic se mezi lidmi našíří rychleji, než pomluva. A trojice přátel hodlá svou závěrečnou ročníkovou práci zaměřit právě na pomluvu – jak vzniká, jak se dostává dál a dál, jakou má sílu, jak se její základ mění. Jenže ze zdánlivě nevinné záležitosti se může vyvinout osudový problém. Námět je určitě zajímavý. I to, co se děje potom, je poměrně promyšlené a uvěřitelné. Rovněž začínající pozdější hvězdy nižší svítivosti hrají velmi slušně. Škoda posledních minut. Výsledek totiž tak trochu utrpěl dobou, ve které vzniknul. Snaha o šokující závěr byla tehdy značným problémem mnoha projektů. Tady to bolí obzvlášť. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Majordomus Černá zmije kdysi řekl kavárnici Migginsové: „Říká se, že slovní urážky bolí víc, než fyzická bolest.“ Stejně tak je to s klepy, pomluvami, drby a fámami, což se nám Guggenheimovo muzeum průměrnosti snažilo sdělit v podivně gradovaném thrilleru o třech odrostlých vysokoškolácích a jejich ryze columbovských praktikách odhalování klamára. Ten „šokující“ závěrečný twist s třetí mocninou lhaní byl docela fail - zachránila by ho jen mocnina čtvrtá, v níž by zdrcená postava J.Marsdena skočila pod metro a ostatní by měli zase o čem přemýšlet.. Nutno dodat, že Černá zmije pokračoval slovy: „Samozřejmě, že je to omyl, jak brzy zjistíte, až vám tenhle špíz vrazím do hlavy.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý - zpracování (hlavně druhé poloviny filmu) prachmizerné. Kupí se schválnost na schválnost a závěrečná past je tak složitá, že by z ní nenašel cestu ani David Copprefield, natož skupna rozmazlených vysokoškoláků. O kvalitách snímku vypovídá, že jsem si až před závěrečnými titulkami uvědomila, že už jsem to kdysi viděla. Milosrdná paměť nad tím zatáhla oponu a já ji takhle neopatrně sama znovu otevírám! /10. 6. 13./ ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě je docela v klidu a při nulovém očekávání Vás nasytí vydatně. Jen by to chtělo mírně zinvenčnit ty dnes přehnaně užívané dějové zvraty a hry scénáristů ve stylu "zapomeň, cos doteď viděl, všechno je jinak". Ale nechtěl bych tenhle snaživý film házet do pytle se slab(oduch)ou neoriginalitou podobných kousků, Fáma totiž jako vtipný a napínavý thriller srovnání bez problémů ustojí, jenom Vám toho výraznějšího brouka do hlavy nezavrtá. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama