Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Siesty diel Halloweenu reziroval opat dalsi reziser : tentokrat si na rezisersku stolicku sadol Joe Chapelle. A reziserskym talentom nema ani na Othenin-Girarda, ani na Dwighta H. Little, a toboz uz nie na Johna Carpentera. Strasidelna atmosfera tu akasi je, ale je nedotiahnuta a akasi polovicata, pribudlo opat nudy, rozhovory su dlhe, nudne, prazdne a o nicom, logika dostava na frak v kazdom druhom zabere, strih je spatny. Donald Pleasence to uz sam nezachranil a Jamie Lee Curtis uz nemala zaujem. Aby som vsak nekoncil depresivne - vrazdy su na sposob Jasona Vorheesa, a zaner horor/fryler mi sedi. Hlavne, ze sa tuna nespaja horor s komediou. 68 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že deväťdesiatkový Halloween už bude akýmsi Beverly Hills 90210 s vraždiacom maniakom, našťastie film dnes nesplýva ani so Screamom. Atmosférou je trochu inde ako osemdesiatkové časti, ale je dosť brutálny a o to asi išlo v prvom rade. Samotný kult je tu úplne zbytočný a zbytočným je bohužiaľ aj Pleasance. Povráva sa, že dc je kvalitnejší, v kino verzii skrátka cítiť nevyužitý potenciál pri mnohých scénach, ako tu už bolo spomenuté, napríklad vyvraždenie lekárov na operačnej sále skoro vôbec nevidíme. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Je to jeho hra. A já tušim, kde ji chce hrát!" Tak samozřejmě, že doma, spíš jde o to jak. Michael se vrací do rodného Haddonfieldu, aby tohle městečko redukoval o dalších 10 mrtvých. Jenže bohužel... podobně jak blbě skončila pětka, stejně tak blbě začíná její pokračování, co odsouvá Myerse na druhou kolej a nepochopitelně se pitvá v druidském okultismu. Svou upištěnou neteř sice konečně rozseká žacím strojem, jenže za doprovodu kašovité mutace Carpenterova hudebního motivu to zkrátka nemá grády. A pozor, při závěrečné nakládačce vydává Michael bolestivé kňourání! P.S. tušim, že tohle je snad první Halloween, který se skutečně odehrává na podzim, nikoliv v létě. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Asi první opravdu zbytečnej díl (když pominu H3, ale tak to není Halloween jako takovej). Kdybych chtěl být sprostej, napíšu, že ten nápad s jakýmsi okultním spolkem byl pěkně na hovno, ale jelikož být sprostej nechci, tak jen napíšu, že mi to přišlo jako jedna velká haluz a tak trochu plivanec na legendární jedničku. Tohle už je zkrátka nuda, splácanina, který chybí úplně všechno, co ty předchozí díly měly- samozřejmě s atmosférou v čele. Ale alespoň tu byl ještě Dr.Loomis. A samozřejmě Michael, kterej od posledně sežral asi hodně krvavých bifeků, páč nám nějak narostl. Děj je jinak natolik popletenej, že se ani moc nedivím, že příští díl, H20, se rozhodl pro kompletní restart. A dobře udělal... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Obě rozličné verze filmu jsou po příběhové stránce stejně přiblblé a odvádějí legendu Michaela Myerse jiným směrem, než by si jakýkoliv divák přál. Mám-li je však porovnat, rozhodně je tzv. producer's cut (původní verze) ve všech ohledech lepší a snesitelnější. Dokáže totiž nabídnout aspoň základní filmové prvky, jako jsou návaznost scén, orámovanost děje, slušný střih, kvalitní hudební doprovod a hlavně důstojné zachování scén zemřelého Donalda Pleasence. Kinoverze (přestříhaná a přetočená) nic z tohoto nemá - má jen víc vražd, jinak je to naprostý filmový fail, na němž se umíněnost režiséra a producentů strašlivě podepsala. Jestliže máte dokončený film a zemře vám stěžejní herec, tak se přeci nemůžete pouštět do tragických přetáček a úplně tím rezignovat v rámci smysluplného zakončení! Pak je jasné, že z toho vzejde jen taková urážka diváků, což kinoverze tohoto filmu vskutku je. Doktor Loomis by si zasloužil důstojnější odchod - třeba v H20. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby byly 15,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • V důsledku úmrtí Donalda Pleasence (dr. Loomis), tvůrčích neshod mezi režisérem Joem Chappellem a producenty, a také špatné odezvy při testovacím promítání, bylo třeba film notně sestříhat a přetočit některé scény - navzdory protestům herců a štábu. Mnozí z nich po těchto změnách vyslovili přání, aby aby už žádný film série Halloween nevznikl. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno