Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pokus o "děsivé" scény s problikávajícími částmi a příšernou hudbou jsou jen pomyslné dno na naprosto zpackaném šestém pokračování Halloweenu, kde inovace z předešlých dílů umírají a nahrazují je nové věci. Tyto nové věci jsou ale hloupější a nudnější a tak kvalita klesá ještě níže. .... HODNOCENÍ: 15% (1*) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že můžeme být rádi, že Michael neskončil jako Jason (ale Jason X byla aspoň dobrá prdel), i když Ressurrection k tomu mělo hodně, hodně blízko. Prokletí Michaela Myerse dějově snad došlo tam, kde se to mnohým nebude líbit, zatahuje do série hodně mystiky a okultismu, rozvíjí to, co bylo v minulém díle (zcela mimo hlavní zápletku) jen tak trochu nastíněno, ale přesto zůstává docela dobrým a koukatelným dílem. Sice to nepřináší nic moc nového, ale myslím, že už jde hlavně o to, jak Michael kosí nejen své příbuzenstvo a tady v tom pokračuje stejně, jako v předešlých dílech. Akorát mi pořád vrtá hlavou, kdy a kde se Michael stihnul naučit řídit auto. Že by to poskytovali jako součást terapie v blázinci? Dá se na to koukat, dokonce se na to dá koukat vícekrát po sobě. Zrovna tohle je díl, který jsem, bez sebemenší újmy, viděl z celé série asi nejvícekrát (což ale neznamená že je nejlepší). ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Michael je z policajnej stanice spolu s Jamie unesený kultom tŕňa ku ktorému patrí ten záhadný muž z H5. Tu je donútený k znásilneniu Jamie a začiatok H6 sleduje príchod Michaelovho potomka na svet a jeho útek v Jamienom náručí. Michael sa opäť vydáva na svoju krvavú cestu... PRODUCERS CUT je príjemne atmosférický a zďaleka najmysterióznejší zo všetkých dielov s MM, tu však odsunutým do úzadia. Originálna KINOVERZIA má úplne iný záver - akčnejší, každá vražda je podaná oveľa ale oveľa drsnejšie a často krát aj úplne inak a v závere sa doslova strhne vyvražďovacie inferno, ale zároveň je celkove inak zostrihaná na úkor atmosféry a jej vyznenie pôsobí omnoho ale omnoho zmetenejšie. Napríklad vôbec nie je spomenuté že Dr. Loomis bol na plastike vďaka čomu už nemá žiadnu jazvu a to je len jedna z rady dôležitých drobností ktoré totálne degradovali snímok. Nie je preto vôbec prekvapujúce že táto línia tu končí. Predsa len MM členom nejakého kultu je samé o sebe riadne pritiahnuté za vlasy. Donald Pleasance tu viditeľne hrá na konci životných síl no predsa lepšie ako v H5 a nebiť kino verzii, ktorá patrí hlavne Michaelu Myersovi, tá producentská by mu bola zďaleka lepším pomníkom. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V zajímavostech je psáno, že scénář prošel jedenácti (!) verzemi. To mi teda řekněte, jak ty verze vypadaly, protože jestli tohle je ta, kterou vybrali jako nejlepší, tak to mě po…drž. Halloween: The Curse of Michael Myers je oficiálně nejhorší přímé pokračování (třetí díl beru jako nesouvisející film) této série. Jediná věc, která mi zůstane v paměti, je Paul Rudd a fakt, že tohle je poslední snímek Donalda Pleasence. Kdyby na světě existovala spravedlnost, tak by se tento herec s námi rozloučil o pár let později, aby měl šanci se (na plátně) rozloučit důstojně. Ano, mluvím o následujícím dílu. Takže tyhle dva faktory mě, či mé hodnocení, berte to, jak chcete, drží nad odpadem. Jinak tenhle díl zahodit a zapomenout. 20 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1978 natočil americký režisér John Carpenter film "Halloween". To bol začiatok slasher horrorovej série o vyčínaní neľudského vraha Michaela Myersa. Od vtedy sa vyprodukovalo mnoho pokračovaní. Niektoré boli lepšie, iné za moc nestáli. Diel s poradovým číslom šesť, s podtitulom "Prekliatie Michaela Myerse", sa veru moc nepodaril. Scenár v ktorom sú naivne zakomponované druidské mýty, thornov symbol, runy a pohanská sekta je vskutku hlúpy. No a ani samotný Michael Myers sa tu bohvie ako nepredviedol. Zabil iba štyri ženy a štyroch chlapov. Čakal som väčšie jatky. ** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Jméno postavy paní Blankenship (Janice Knickrehm) je odkazem na Halloween III, v němž Ellie (Stacey Nelkin) říká svému otci, že má schůzku s Minnie Blankenship. (Stocki)
  • I když režisérský sestřih nebyl nikdy oficiálně vydán, několik měsíců po uvedení filmu do kin kolovala mezi lidmi jeho nelegální verze. (HellFire)

Reklama

Reklama