Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tiffany Simpsonová alias „Rex“ (Emma Robertsová) vždycky snila o cestě do vesmíru a díky „vylepšené“ přihlášce se dostane do nesmírně náročného programu NASA pro výcvik astronautů. Rex v tom tedy pěkně lítá, dokáže však tato dívka z Floridy spoléhat na svůj důvtip, odvahu a odhodlání, aby dokončila výcvik a letěla do vesmíru dřív, než její podvod vyjde najevo? (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Cesta za snem začíná lží? Rex Simpson se do života postavilo hned několik nepříjemných věčí, kvůli kterých se vzdala svých snů. Místo studia se starala o svojí nemocnou mamku a na dvorku si kutila vynálezy, o kterých vědeli pouze její nejbližší. Jako kdyby jí chyběl impuls. Ten přišel na školním srazu po deseti letech. A potom už stačila jenom na začatku neškodná lež, a najednou se ocitla na možné cestě do vesmíru. Na místě, kam se chce dostat už tak velké množství chytrých a kvalifikovaných lidí. Pokud jste schopni přistoupit na tuhle premisu, tj lhát nevadí, když jsou dobré úmysly, veselá mysl a čisté srdce, tenhle film si užijete. Nebo pokud vám stačí vaše nekonečná láska k Emmě Roberts, tak pro vás film bude snesitelný. Já nevlastním ani jedno z toho. Jak se tedy povedl film Úlet pro někoho v téhle situaci? Úlet se na začátku tváří jako strašně fajn komedie, která ukáže Rex jako cool holku, která prostě jenom měla smůlu a nebyla dostatečně průbojná. A vlastně je zde uměle nastolena situace "já jsem v tom nevině, tu lež jsem si nevymyslela já, ale už je pozdě říct pravdu", se kterou se Rex až moc rychle sžije, a když zjistí pravdu, tak v tom pokračuje. Protože nelhala ona.  Jenže ono to vlastně ani není vtipné, jak by teoreticky mělo. Tahle část filmu je neskutečně nudná a nemá vůbec ničím překvapit. A nezlepší se to ani poté, co se film snaží o drama. Navíc situace, kdyb by Rex měla správně přemýšlet na tím, zda je fér, aby ona nadále zůstávala v přípravném programu, kde nemá co dělat, když lidé, kteří si to zaslouží mnohem víc, začnou postupně odpadávat, je prostě špatně uchopená. Byla bych mnohem spokojenější, kdyby postavu Rex vzali do programu z úplně jiných důvodů. Například kvůli tomu, že se jenom snaží, protože jednou za čas vezmou "někoho z lidu", a ona by se za pomoci svých nových přátel postupně zlepšovala. Ale lhaní je asi mnohem víc akceptovatelnější scénař, a má zároveň způsobit jakési komedialní pnutí. Úlet ale bohužel není vtipný film. Navíc se špatně zvoleným poselstvým, které prostě může působit špatně. Prožívám to zbytečně moc? Vždyť se jedná (má jednat) o komedii! Problém je v tom, že se film snaží brát tak staršně moc vážně, že i já ho musím hodnotit vážně. Nedává mi tím jinou možnost. Stejně tak by pomohlo, kdyby jeho stopáž byla o trochu kratší. Možná potom by se z Úletu stala milá blbůstka na víkendový večer, ale v téhle formě jde film spíš sám proti sobě. Emma Roberts vypadá dobře. Ostatně jako ve všem. Mile přehrává a asi si svojí roli evidentně užívala. . Nebo je prostě jenom dobrá herečka (a je moje chyba, že jsem si pro ní jenom zatím nevypěstovala zálibu), že její role Rex tak působí. Ale to je všechno. Zbytek je barevné, ale krásně natočené prázdno. Co teoreticky vypadalo dobře, se bohužel nepodařilo přenést do filmu, který je nutné za každou cenu vidět. Když ho neuvidíte, tak se opravdu vůbec nic nestane. Možná i v případě těch dvou kritérií, která jsem zmiňovala na začátku... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

asi chápu čím měl být Úlet vtipný, respektive proč si tvůrci mysleli že vtipný bude, ale on bohužel není. Samotný nápad o poslání "obyčejného" člověka do vesmíru není extra originální a navíc je tady dost nešťastně uchopený, takže i když má hlavní hrdinka čistou duši a myslí to dobře, neviděl sem moc důvodů proč bych měl fandit tomu aby jí to všechno prošlo a vyšlo. Emma Roberts navíc není tetička, takže sama film úplně neutáhne a tady k sobě nemá vůbec nikoho kdo by to aspoň trochu dokázal zvednout. No a ještě k tomu je to nuda...40% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Používam klamstvá, aby som sa dostal do vesmíru, hoci ani svet som poriadne nevidel a nespoznal. Taká divná zápletka filmu, ktorý stavia celý svoj charakter na bezúčelnosti, ktorá má byť vtipná. Vo všetkom má byť sranda, takže tréning na let do kozmu vyzerajú ako keby niekdajší hladný hygienik Mikas behal na bežiacom páse. On by ho síce do šrubky rozbil, ak by ho predtým nestihol zjesť, ale títo spejs kadeti nie sú o nič lepší a na prvý pohľad neschopnejší nieto nastúpiť, ale ani do jej makety. No a ženský humor je typicky americký, teda hlučný. Pár scén vyjde, nedá sa povedať, že by film bol vyslovenou nudou a prehnanejšiu stopáž si človek veľmi nevšimne. Samozrejme, pokiaľ si ho nepozrie na Markíze či Jojke, kde filmy, aj to zvyčajne odpadové, dávajú len v pauze medzi reklamami. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Pravá blondýna ve vesmíru. Film je fajn oddychová podívaná, která moc dobře ví, že není nejchytřejší a nejvěrohodnější, ale to taky nikdy nebyl účel. Film chce prostě na dvě hodinky bavit a svým způsobem se mu to daří, pokud přistoupíte na pravidla hry, kterou s námi film rozehraje. Zápletka je stejně přepálená a hloupá jako měl třeba Armageddon - možná o trochu hloupější no. Režisérka a scénáristka Liz W. Garcia odvedla neurážející práci. Samotný film má několik povedených a zábavných scén, chemii mezi postavami, nějaké nápady a příjemně se na něj kouká, když si film pustíte jako oddychovku bez jakýkoliv větších ambicích. Velký problém je přepálená délka, klidně dvacet minut mohlo jít ven a nic by se nestalo. Emma Roberts je tady hodně fajn a má energii a charisma, aby utáhla celý film. Tom Hopper je zábavný herec, ale bohužel režisérka toho moc nevyužije. Poppy Liu má vděčnou postavu a zahrála jí celkem dobře. Úlet je ten typ filmu, který když ho uvidíte, tak vás to nezabije, ale pokud ho neuvidíte, tak se taky nic nestane. ()

morbn 

všechny recenze uživatele

Nenáročná blbinka s Emmou, po pôrode asi musí doháňať a zarábať, tak vzala aj toto a nepreberá. Vidieť aj na nej, že nie je už dvadsiatnička :) Samozrejme má na viac a na lepšie filmy. Nebyť jej, asi by to väčšina divákov ani nezačala pozerať a vôbec o to nezakopla. Je to taká rozprávka pre starších, kto v detstve nepozeral po záberoch z vesmíru a netúžil byť kozmonautom? Ročníky pred 89 boli tou vedecko-technickou stránkou fascinovaní, a že toho bolo. Beriem to teda nakoniec ako fanúšik. Reálne to nadhodnotím, ale keďže som to nevypol  a celkom som sa pri tom nenáročne zabavil, nebol to úplne stratený čas. Nenadchne, neurazí, treba to brať s nadhľadom o to asi aj tvorcom šlo. Musím priznať, že tá "moderná" trapová muzika ma posledne vo filmoch/ seriáloch otravuje, je to lacný brak, aspoň za chvíľkový Green Day páčik hore. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Obdobie natáčania trvalo od 1. septembra do 6. novembra 2022, okrem iného v New Jersey a Alabame. (Arsenal83)
  • Emma Roberts v interview k filmu povedala, že v reálnom živote ju na obežnej dráhe tak skoro netreba čakať, pretože trpí klaustrofóbiou a bojí sa aj lietania lietadlami, nie to ešte kozmickými loďami: "Nemám z toho dobré pocity. Nastúpim a začínam šalieť. Už len pri pomyslení na to ma teraz svrbia dlane. Aj keď mám ísť z LA do New Yorku, musím sa nútiť nastúpiť do lietadla a uvažujem, či by som to radšej neprešla autom." (Arsenal83)
  • Emma Roberts sa vyjadrila, že každého, koho stretne, ju chváli za tento film a jediná kritika sa objavuje len na internetových fórach od užívateľov, ktorí sa ani nedokážu podpísať svojím menom: "Nenávistné prejavy zažívam od 12 rokov, mám už okolo toho vybudovanú hrošiu kožu. Ale rozčuľuje ma, že sme si na internete vypestovali túto kultúru nenávisti voči celebritám a filmom a televízii. Myslím, že každý by mal mať k profilu na Instagrame pripojené aj číslo vodičského preukazu, potom by si každý rozmyslel, čo tam napíše." (Arsenal83)

Reklama

Reklama