Reklama

Reklama

Code Geass: Dakkan no Roze

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 奪還のロゼ (více)
Japonsko, 2024, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Scénář:

Noboru Kimura

Kamera:

Hirojuki Čiba

Hudba:

Kendži Kawai

Hrají:

Makoto Furukawa, Kóhei Amasaki, Sóma Saitó, Nao Tójama, Kana Ičinose, Hirojuki Jošino, Masaaki Mizunaka, Júki Ono, Hirofumi Nodžima, Rjóta Ósaka, Jumi Učijama (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V bývalém bloku Hokkaidó okupovaném Novobritanským impériem žijí v sedmém roce období Kowa dva bratři známí jako Anonymní žoldáci. Starší Ash je fyzicky velmi zdatný a mistrně ovládá pokročilý systém Knightmare, zatímco mladší Rozé je bystrý, dohlíží na shromažďování informací a vymýšlení strategií. Kvůli nedobytné energetické stěně zvané Situmpe se Callice Britanský, který zastavil plán osvobození Černých rytířů, s pomocí svého služebníka Norlanda a jeho rytířů z Einbergu již čtyři roky snaží uvrhnout svět znovu do chaosu. Na žádost odbojové skupiny Sedm zářících hvězd se Rozé a Ash spolu s ní postaví impériu, aby vysvobodili princeznu Sakuju. (Disney+)

(více)

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Yes, Your Majesty. Ale tak dobře, nakonec pro mě tohle další nechtěné pokračování skvělého Code Geass obstálo. Proč nechtěné? Jak už jsem psal u Lelouch of the Resurrection, nechápu, proč někdo má potřebu navazovat na skvěle uzavřený příběh. Stejně tak mi pak připadá, že ten smysluplný konec původního Code Geass, jeden z nejlepších konců, které jsem v anime kdy viděl, díky všem těmto pokračováním totálně ztrácí na svém smyslu. A obzvlášť tady, když se znovu ocitáme ve skoro stejné situaci, jako na úplném začátku. Neo Britannia se chová stejně jako Britannia a celé je to až bolestivě podobné původnímu seriálu. Jediné, co jsem si z toho v úvodu odnesl, bylo ujištění, že lidstvo prostě asi rádo opakuje některé svoje chyby, přeci jen příkladů najdeme v historii spousty. Opět bojujeme proti útlaku, zase je hlavní hrdina/hrdinka velmi důležitou osobou, aniž by o tom někdo věděl a opět je tu spousta překvapivých odhalení a zvratů, z nichž některé jsou velmi dobré, ale u některých musím trochu přivírat oči. Obzvlášť to „Palpatinovské odhalení“ (identita hlavního záporáka), pro mě bylo docela otravné, i když to nepůsobilo až tak stupidně, jako v těch Hvězdných Válkách. Na druhou stranu, když si vezmu příběh jako celek, tak mě většinu času bavil, dokázal mě zaujmout, napnout, překvapit, takže scénáristé si asi zaslouží pochvalu. Tím, že měl seriál jen dvanáct dílů, bohužel neměl zase až tolik prostoru pro rozvoj postav, stačilo to akorát tak na ty hlavní. Na druhou stranu tím, že některé vedlejší postavy byly podobné těm z původní série, jako by to nebylo ani úplně potřeba. Potěšilo cameo většiny důležitých postav z Code Geass univerza, včetně těch z filmové série o Akitovi, bylo fajn vidět, jak se jim vede. Co se animace a hudby týká, byly skvělé. Musely být, přeci jen byl tenhle příběh zamýšlen i pro velké plátno (viz. filmová verze) a tak jsem si užil všechny ty skvělé a cool 2D roboty (dobře tady Knightmare Frame), které studio Sunrise prostě umí. Především ta bojová sekvence plná barev a plynulého pohybu z posledního dílu byla něco pro moje oči. Samotný závěr mě také docela dostal, sice jsem si říkal, že by fungoval lépe, kdyby měl seriál víc dílů a vztah hlavní dvojice se třeba ještě víc rozvinul (tím myslím rovinu Sakuya x Ash), ale i tak to bylo slušné a emocionální zakončení, které sice kvalit Lelouche a spol. nedosahuje, ale pro mě zkrátka obstálo. A to samé tedy nakonec platí o celém seriálu, sice to pro mě není nic legendárního, jako původní Code Geass, ale takových 7,2/10 si ode mě zaslouží. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Tohel nevazuje na alternativní časovou linku, což jsou filmy Code Geass stejně tak Resurrection, porlbém té durhé časové linky je, že je prostě slabší, než původní časová linka (tedy seriál). Tohle anime zpočátku nebylo špatné, nové postavy (což v Code Geass není zase tak nesmyslný, mangy a novely tak fugnují dlouho), problém vidím hlavně v tom, že prostě to bylo strašně urychlané. Bohužel tak postavy neměli čas na nějaký rozvoj, jak charakterně tak mezi sebou, jako třeba byla Sakuya a Ash, kdy měl být ten jejich vztah tou hlavní silou celého anime...... jenže nebyl. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak je tu další počin ze světa Code Geass, kdy tu podruhé máme někoho jiného jako hlavního hrdinu, než Lelouche. Příběh se odehrává v Japonsku v jedné speciální části, kterou ovládnou staromilci původní podoby Británie a začnou tak terorizovat lokální obyvatelstvo, kdy se zase z Japonců stanou Jedenáctí. Tím samozřejmě začne odboj a vzhledem ke speciálním okolnostem je na to sám bez pomoci Černých rytířů. Časově je to zařazené za poslední počin "Fukatsu no Lelouch". Objevují se tu staré známé postavy, které hrají spíše jen občasnou vedlejší roli, ale hlavně se to zaměřuje na úplně nové postavy. Obecně je tenhle počin tak trochu kopií základního anime, kdy to hodně kopíruje jeho prvky a hlavní hrdinka prostě není Lelouch. Je to tak prvně, co to musím hodnotit nižším hodnocením, protože to vesměs nepřináší nic nového. Po animační i hudební stránce se to drží svého standardu. ()

Reklama

Reklama