Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jakto, že jsem nikdy neslyšel o tomhle výborném sci-fi? Přitom by se mohlo jednat o jednu z kultovek žánru. Příběh, jako by z oka vypadl těm nejlepším epizodám X-Files je v tomto filmu zpracován hodně temně, velice realisticky a poslední půlhodina provedla něco, co je v rámci žánru naprosto neslýchaného - názorně ukázala naprosto všechno. Uškodilo to snímku? Nikoliv a za závěr uděluji hvězdu navíc. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*RADŠEJ UNIESŤ ROBERTA A NIKDY HO NEVRÁTIŤ* Robert Patrick je výborný ako chladný terminátor, ale v charakterovej úlohe predsa len musí trošku hýbať mimickými svalmi a výsledok je v tomto prípade veľmi neuspokojivý. Nie len že sa mu tie svaly ovládať veľmi nechce (väčšinu času má v tvári len smutný výraz a mne pripomínal výraz svetom a ľuďmi znechuteného tínedžera), ale ani veľmi nedarí (najhorší je azda v scénke, kde sa pred zhromaždením obyvateľov obhajuje a uisťuje ich, že vrahom nie je). Robert ma znervózňoval a prial som si, aby mal vo filme len vedľajšiu úlohu. Naopak som bol úplne uchvátený tým, že film nie je zmesou záhad, slepých uličiek a tisícich interpretácií, ale naopak, až na niekoľko retrospektív priamo napreduje a nenecháva veľa priestoru pre dohady, zodpovedá takmer každú otázku (možno okrem toho, ako unesený unikol z vesmírnej lode), ktorú si divák môže klásť. Rovnako vo filme vidíme skutočnú podobu experimentujúcich mimozemšťanov - a nie len v krátkom strihu -, vidíme ich v akcii, v dlhých záberoch a v detailoch. A srdce sci-fi fanúšika by mohlo zažiť orgazmus, keby bolo tým správnym orgánom. Scéna, kedy sa dozvedáme, čo sa so zmiznutým hrdinom vo vesmírnej lodi dialo, je vrcholom filmu a každý si určite želá, aby desaťminútová scéna trvala ešte oveľa dlhšie. Verdikt v 1 vete: Silný, priamy a explicitný film so slabými hereckými výkonmi. 08.08.2010 ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stalo se to skutečně, jak tvrdí Travis Walton, údajná oběť tajemného únosu? Film zachycuje jeho vyprávění o tom, co (snad) prožil. Jestli je ale pravdivý, nebo ne, to ví jen sám Walton a pár jeho známých. Každopádně je třeba vyzdvihnout trikovou část snímku. Děj samotný je také dostatečně dramatický a napínavý a přestože jde jen o béčkový film, hodnotím jej vysoce právě pro onu napínavou atmosféru, která by mohla být ještě hrozivější, pokud by to opravdu byla pravda. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba, která filmu přidala to, co jiným přehršel efektů. Bohužel mám stále pocit, že tomu něco chybělo. Dark skies jsou pro mě zatím nepokořeny, i když vím, že toto je o dost starší snímek. Pro fanoušky žánru povinnost a na jedno shlédnutí budou spokojeni stejně jako já... Pak se ale vrhnou na lepší verze jako již zmiňovaný Dark skies nebo třeba Fourth Kind. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velký podíl na tom, že není Oheň v oblacích příšerné béčko, má atmosféra nejednoznačnosti. Hned na začátku filmu vás totiž titulky upozorní, že jde o příběh na motivy skutečných událostí. Jenže příběh oněch dřevorubačů je natolik sci-fi, že pokud nejste opravdu zarputilý příznivec teorie o mimozemských únosech, budete mít tendence přiklánět se k poněkud racionálnějšímu vysvětlení. Celý film se tak bavíte tím, že přemýšlíte jestli si vymýšlí, nebo ne a jestli ano jak to udělali a jestli se na to nakonec přišlo, nebo se přiznali... .Těm kteří v tom mají "jasno", bude tento film připadat spíše jako zfilmované story z časopisu Hrom. Nicméně natočené je to zručně, herci se snaží nepřehrávat, hudba neruší...takže lepší průměr. Pokud v mimozemské únosy věříte, nebo jste pravidelným návštěvníkem ufounských laboratoří, přidejte si hvězdičku a považujte Oheň v oblacích za další "jasný důkaz", že Oni existují. PS: Díky takovým filmům se snadno může stát, že první kontakt člověka se šedými mužíčky, bude dobře mířený úder mezi jejich bulvy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • V čase 0:56:10 vidíme, jak Mike (Robert Patrick) přijde na zasedání a stoupne si ke dveřím. V dalším záběru ale sledujeme, jak vchází dovnitř znovu. (HellFire)
  • Dřevorubců bylo ve skutečnosti sedm, ale tvůrci se rozhodli jich ztvárnit pouze šest, aby se vyvarovali zbytečnému zahlcení diváků příliš mnoho postavami. Všech sedm mužů se podrobilo vyšetření na detektoru lži, někteří dokonce dvakrát. Vždy bylo prokázáno, že mluví pravdu. (HellFire)
  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)

Reklama

Reklama