Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stalo se to skutečně, jak tvrdí Travis Walton, údajná oběť tajemného únosu? Film zachycuje jeho vyprávění o tom, co (snad) prožil. Jestli je ale pravdivý, nebo ne, to ví jen sám Walton a pár jeho známých. Každopádně je třeba vyzdvihnout trikovou část snímku. Děj samotný je také dostatečně dramatický a napínavý a přestože jde jen o béčkový film, hodnotím jej vysoce právě pro onu napínavou atmosféru, která by mohla být ještě hrozivější, pokud by to opravdu byla pravda. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Toto sci-fi stojí na dvou stranách, jedna je dobrá, jedna špatná. Ta první, špatná, má negativum v tom, že je zde hodně scén, kde se mluví a nic se neděje. Jednoduše vás nudí. Ta druhá, dobrá, to je především setkání s mimozemšťany. Scény jsou dobře udělané. Všechno je vidět. Můžete si důkladně prohlédnout zelené mužíky, né jako v jiných filmech, kde nemáte skoro žádnou šanci si je prohlédnout a také scéna s únosem a provádění "vyšetření". ()

Reklama

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Z filmu mám docela smíšené pocity. Ale spíše převládají ty dobré. Je pravda, že na začátku jsem se trochu nudila, ale po patnácti minutách jsem věděla, že se dívám na kvalitní Sci-fi. Film je také emocionálně založený, nechyběly ani výčitky, strach a obavy na správném místě, ale převážně to bylo napínavé. Dočkali jsme se také pochybností, ze strany občanů malého městečka, ve kterém se děj odehrál a to převážně ze strany šerifa. Co mě ale naprosto uchvátilo, tak úžasné vypracování "lékařského vyšetření", které bylo ve filmu velmi dobře provedené. Celkově se na tento film dá velmi dobře dívat a já osobně vím, že to není rozhodně naposledy, co jsem ho viděla. Věřím, že čtyři hvězdičky si zaslouží. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. Takové bývají nejhorší. První půlku sledujeme "strhující" vyšetřování státních orgánů, ve druhé kňourání jednoho chuje lezoucího slizem ve stavu beztíže. Naprostá katastrofa, námět, zpracování, technicky, herecky, dabing s Mahdalem a Evou Spostovou, která namluvila v jedné místnosti matku a ještě si střihla svojí vlastní maličkou žvaltající dceru. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hell of a crazy story. Natočeno podle „skutečných“ událostí. Tenhle příběh o únosu mimozemšťany není popravdě nijak extra výjimečný, ale pořád je to setsakra dobře natočené sci-fi. Už úvodní minuty nás navnadí a posledních 20 minut může být pro slabší povahy až nekoukatelných. Nebudu prozrazovat víc, protože se jedná o velký spoiler, ale můžu říct, že tohle jsem ve filmu nikdy neviděl (i když se to ve skutečnosti odehrálo jinak). Hodně mrazivé. Líbilo se mi, že s výjimkou Roberta Patricka, který navíc pár let předtím zazářil ve dvojce Terminátora, sledujeme v zásadě „malé“ herce, takže jsem měl pocit, že tohle je skutečný život, ne film. Ačkoliv lidská mysl nedokáže jednoduše přijmout skutečnost, že by OPRAVDU existovali mimozemšťané, kteří by unášeli lidi, protože to zní až moc bláznivě, při poslouchání skutečného Travise Waltona lehce nabudete opačného dojmu. Film si s tímhle aspektem poradil skvěle, protože se nesoustředí na samotný únos, ale na jeho následky a lidskou povahu. Naši protagonisté jsou okamžitě považováni za šarlatány a předpokládá se ten nejhorší scénář. Tempo je výborné a jakmile dojde na TU scénu, tak vám hned naskočí husí kůže. Tenhle typ kompetentně natočených filmů mi dnes fakt chybí. Velká škoda, že Oheň v oblacích pohořel v kinech, protože by si zasloužil větší úspěch. Jo a triky dělalo ILM. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)
  • Dřevorubců bylo ve skutečnosti sedm, ale tvůrci se rozhodli jich ztvárnit pouze šest, aby se vyvarovali zbytečnému zahlcení diváků příliš mnoho postavami. Všech sedm mužů se podrobilo vyšetření na detektoru lži, někteří dokonce dvakrát. Vždy bylo prokázáno, že mluví pravdu. (HellFire)
  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)

Reklama

Reklama