Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jestli si to protagonisté vymysleli jenom kvůli slávě, tak jsou to pěkný hovada :-). Škoda, že nejlepší část filmu podle "skutečné události" není. I tak se však jedná o nejpůsobivější film o únosu mimozemšťanů, co jsem viděl, protože je prvním, co mě donutil přemýšlet, jestli ono na tom skutečně něco nebude. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velice chytře natočený sci-fi film, kterému neuškodila ani přílišná obrazová popisnost v závěru. Snímek je ve svém vyznění hodně temný a jeho vize není právě příliš optimistická, syrové až naturalistické scény v závěru snímku trochu připomínají (alespoň subjektivně) povedený obdobně temný Horizont událostí, čímž je řečena zásadní věc - tenhle sci-fi film ocení především příznivci subžánru UFO... Ty ,,skutečné události" tam prostě musíte chtít vidět... :-) Každopádně jde o trochu polozapomenutý, přitom ale nadprůměrně podařený a hodně temný sci-fi film... Podobné filmy: Čtvrtý druh, Paranormal Activity, Invaze, Blízká setkání třetího druhu ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně bylo tak, jak je znázorněno ve filmu, tak z toho mrazí. V zajímavostech se však praví, že skutečný Travis Walton si to možná všechno vymyslel. Ať to bylo jakkoliv, tak mě se film celkem líbil a to i přes to, že filmy, které se zabývají problematikou UFO, jsou mi lhostejné a nevyhledávám je. Věřím, že v roce 1993 mohli být lidé ze snímku hodně vyplesklí. Téměř po 20 letech od natočení jsem si film pustil já a musím říct - nebylo to vůbec zlé. 65% ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Nepřijde Vám zvláštní, že obyvatelé jiných planet s vyspělou technologií si vybírají ke svým únosům převážně lidi z obdoby Zadních Prdélek někde v USA navíc jedince, kteří teda očividně moc rozumu nepobrali, teda sice Trevis byl fešnej, ale tak nějak mi přijde na mysl, že kdyby na někom chtěli něco zkoumat vyberou si nějakého hlavouna s titulama před i za jménem. Tady kdyby unesli celé ty Zadní Prdélky, moc by z nich nedostali. Navíc buranské obyvatelstvo, které si hnedka myslelo, že fešáka Travise jeho kamarádi zapíchli, dokonce i ta Mikova manželka si okamžitě byla jistá, že to její muž udělal. No, když to tak po sobě čtu, tak ty ufony začínám chápat takové osazenstvo jednoho buranského vidlákova, aby jeden pohledal. To nebude půdou, proč nepřistávají v našich luzích a hájích... ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Příběhům o zelených mužíčcích, unášející nebohé pozemšťany na pokusy a ještě kdoví na co, zrovna dvakrát neholduji, protože výsledkem je buď hloupá hovadina nebo efekty "vylepšená" hloupá hovadina. Fire in the Sky je přesný opak a s přehledem dokazuje, že nemusíte dělat milionové triky a další horentní harakiri, aby jste navodili tu správnou atmosféru o setkání s mimozemskou civilizací. Stačilo šikovně využít retrospektivních manévrů, rozumné podání v mezích vědeckofantasických paradigmat a výsledek dal filmu velkou dávku vážnosti a komplexně působil jako silný magnet(Pro mnohé paradoxně i bez té aplikace astronomických sum). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Travis Walton sa v skutočnosti tiež stratil a objavil sa až po piatich dňoch. (kongamato2)
  • V čase 0:56:10 vidíme, jak Mike (Robert Patrick) přijde na zasedání a stoupne si ke dveřím. V dalším záběru ale sledujeme, jak vchází dovnitř znovu. (HellFire)
  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)

Reklama

Reklama