Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Blbí teenageři a reaganovský rebel bez příčiny zde reprezentují generační konflikt. 1) Hlavním kladem typicky osmdesátkového snímku (hudba, móda, tanec, chování) je horda pěkných kluků v dobově těsných džínách._____ 2) Je tu 26letý Kevin Bacon s nepříjemným (vždy) úsměvem, ale velice sexy postavou, dále pak 28letý Jim Youngs (Chuck), 19letý Christopher Penn (Willard), 28letý John Laughlin (Woody) či 25letý Brian Wimmer (Bit Part). Za ně všechny dávám hvězdičku navíc. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy hlavně z nostalgie k filmům 80. let. Na plátně se toho totiž moc neděje. Kluk z města přijede do silně nábožensky založené vesnice. Má problémy, spíš kvůli ostatním, protože se nechová nijak vyzývavě nebo drsně, snaží se místní radnici přesvědčit, že tanec není hřích a nakonec... ale, nebudu prozrazovat pointu, i když je asi každému jasná. Hodně se tam tančí a konflikty nevygradují do nijak ostrých střetů. Více méně je to idyla, kde je nejzajímavější postava rigidního pastora, protože není napsaná jako nějaký zaslepený náboženský fanatik, ale jako přemýšlivý muž, který má své důvody, proč se snaží mládež držet na uzdě. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #87” - Footloose je v USA naprostá klasika, kde je konflikt náboženského konzervatismu proti liberálnímu mládí, které chce tančit. Film zkultovněl kvůli několika aspektům, prvním z nich je asi nejnabitější soundtrack z 80’s filmů, druhým aspektem je náboženská agitka, která filmem prostupuje, na to se v USA vždy slyšelo. Ale hlavně jde o průlomový snímek Kevina Bacona, ze kterého udělal režisér Herbert Ross přes noc hvězdu. I ten konflikt venkovského konzervatismu proti velkoměstskému způsobu života je jeden ze zajímavých motivů. Ale pod těmito motivy samozřejmě je limonáda pro teenagery. Shlédnuto na HBO Max. 3* ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nebýt Strážců galaxie, tak jsem tento film neviděl:-) Ale jinak celkem příjemné pokoukání na 30 let starý film, který není tak špatný. Hodně mladej Kevin Bacon, Sarah Jessica Parker a hlavně John Lithgow, kterého neznám jinak než jako Trinity Killer z Dextra :-) Písničky chytlavý a toho tance tam zase tolik není, naštěstí. 58% ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Mladej Kevin Bacon přijíždí z velkoměsta do zapadákova, kde je nucen čelit striktním pravidlům dospělých a zákazu jakéhokoliv tance. A jelikož rokenrol je hudba Ďáblova, čeká floutka s rozcuchaným účesem trnitá cesta přesvědčit místní pánbíčkáře k znovuobnovení poslechu hudby a vlnění boků do tanečních rytmů. Podaří se mu to? Dokáže získat srdce pastorovy rebelující dcery? Zvládne se začlenit mezi zdejší venkovské balíky? Mám tyhle staré středoškolské kousky rád… i přestože je tady ten rokenrol více šmrncnutý do popu. Zamrzí proto docela odfláknuté finále, protože hodinku to šlape dobře. No, a když už se v Pomádě mládež vyzývala na duely v kadilacích, tak ani zde nesmí podobné souboje chybět. Jen ty nablýskané kadilaky nahradily rezavé traktory. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Dianne Wiest (28.3.1948), která hrála Vi, matku Ariel, byla ve skutečnosti jen o 9 let staší než Lori Singer (6.11.1957). (FilmFan24)
  • Původně se s režií filmu počítalo s Michaelem Ciminem. Byl ale studiem vyhozen poté, co požadoval zálohu 250,000 dolarů na přepsání celého scénáře. Celkový rozpočet filmu byl velice nízký - jen 7.5 miliónu dolarů. (FilmFan24)
  • Scény, ve kterých se Willard Hewitt (Chris Penn) učí tančit, byly přidány do scénáře díky Pennovi, který skutečně tančit neuměl. (FilmFan24)

Reklama

Reklama