Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (79)

tarponko 

všechny recenze uživatele

Tak toto je taká neskutočná zlátanina blbosti, kung-fu, brutality, prúdov krvi a absurdnosti, že to ani nie je možné. Videl som to už hodne dávno a nedávno som tu na tento skvost natrafil a nemôžem sa prestať na tom smiať. Hororová stránka filmu ma nejak nezaujala, ale za to tá komediálna mi to vynahradila. Kto nevie čo si pustiť večer po namáhavej robote, má rád vo filme trošku viac krvi ako je obvyklé a nechce nič zložité na pochopenie, len sa hodiť do kresla a vychutnať si masaker aký tu nebol od čias stredoveku tak toto je ten správny film. S nežným pohlavím to ale radšej nepozerajte :) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Absolútne neobjektívne full-five hodnotenie, ktoré neodzrkadľuje kvalitu filmu, ale dojem, ktorý vo mne zanechal, že čo dokázal Hong Kong na samom začiatku 90tych rokov. Dokonalý WTF film, kde je absurdnosť tak vysoko, až to jednoducho nevadí. Samozrejme pochopím, keď tomuto niekto dá odpad, pretože normálne to ani snáď nie je pozerateľné. Ja som film videl dlhé roky dozadu a teraz som sa dostal k FullHD kvalitke, tak som si to zopakoval. Neskutočné gore efekty spojené s tonami gumených masiek. Čerešnička na torte je hlavná úloha môjho obľúbeného Siu-Wong Fana, bez ktorého si nedokážem ani len predstaviť famóznu sériu Ip Mana, kde v každej časti hrá nejakú postavu a vždy je to OK. V reči moderných komixových hrdinov by som mohol prirovnať Riki-Oh-a k Deadpoolovi mixnutému s Wolverinom. :) ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Mix splatter hororu, kung-fu a väzenskej drámy s dementným dejom, príšernými hereckými výkonmi a lahôdkovou brutalitou v tromaštýle. Hlavný hrdina by neuhral ani šálku teplej vody, hlavne že má vyšportovanú postavu a kockované brucho ktoré môže vystrčiť vždy keď treba ukázať nejaké emócie. Nebyť tej proklamovanej brutality bola by to len obyčajná sračka, takto je to úchylná, zábavná sračka, kde si magor vyreže črevo a snaží sa ním Rickyho zaškrtiť, každý úder má za výsledok odrazenie polovice hlavy či prerazenie skrz trup a hlavný záporák sa pri demonštrovaní svojho kung-fu zmení na srandovné gumové monštrum. Ricky je silný ako superman, vlastne väčšina väzňov má super silu a bez námahy búrajú steny takže sa vynára otázka prečo ešte sedia v base. To je ale ťažká filozofická dilema ktorú vyrieši len sám Ricky keď holými rukami zruší múr, oznámi spoluväzňom že sú slobodný a odkráča za zapadajúcim slnkom nechajúc za sebou čumiacich bacharov. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takový více splatterový CAT III HK film, který se na jednu stranu bere docela vážně, hlavně díky všudypřítomnému temnému hudebnímu doprovodu, na druhou stranu se člověk těm úletům a prasárnám občas i zasměje. Každopádně je to naivní přihlouplý příběh o ničem, občas nějaké ty gorescény, které bohužel nejsou kdovíco. Čekal jsem trochu víc, podle mě film trpí možná nízkým rozpočtem. Každopádně Ricky jako postava a šéf vězení a pak ten hlavní šéf vězení jsou postavy par excelance! S filmy jako jsou Braindead bych to vůbec nesrovnával, jde o úplně jiné "subžánry" a "směry" ... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Legendární honglongská hraná adaptace extrémně brutální bitkové mangy za pomoci famózních mechanických efektů a masek staví tělo coby objekt destrukce, mutace i regenerace do pozice primární atrakce. Více v recenzi na Rejže.cz. (autor Antonín Tesař) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Gang čtyř, jenž šéfuje vězňům, se v původním kantonském překladu jmenuje Čtyři nebeští králové. (Caelos)
  • Mei Sheng Fan, který hraje postavu Wardena, je otcem Siu-Wong Fana, který ztvárnil Rickyho. (Caelos)
  • Jedná se o první film z Hong Kongu, jenž se dostal do kategorie CAT III, a to kvůli násilí, nikoli sexu. (Caelos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno