Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (79)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takový více splatterový CAT III HK film, který se na jednu stranu bere docela vážně, hlavně díky všudypřítomnému temnému hudebnímu doprovodu, na druhou stranu se člověk těm úletům a prasárnám občas i zasměje. Každopádně je to naivní přihlouplý příběh o ničem, občas nějaké ty gorescény, které bohužel nejsou kdovíco. Čekal jsem trochu víc, podle mě film trpí možná nízkým rozpočtem. Každopádně Ricky jako postava a šéf vězení a pak ten hlavní šéf vězení jsou postavy par excelance! S filmy jako jsou Braindead bych to vůbec nesrovnával, jde o úplně jiné "subžánry" a "směry" ... ()

tarponko 

všechny recenze uživatele

Tak toto je taká neskutočná zlátanina blbosti, kung-fu, brutality, prúdov krvi a absurdnosti, že to ani nie je možné. Videl som to už hodne dávno a nedávno som tu na tento skvost natrafil a nemôžem sa prestať na tom smiať. Hororová stránka filmu ma nejak nezaujala, ale za to tá komediálna mi to vynahradila. Kto nevie čo si pustiť večer po namáhavej robote, má rád vo filme trošku viac krvi ako je obvyklé a nechce nič zložité na pochopenie, len sa hodiť do kresla a vychutnať si masaker aký tu nebol od čias stredoveku tak toto je ten správny film. S nežným pohlavím to ale radšej nepozerajte :) ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tady asi není co moc rozepsat. Totální gore-fest plný skvěle gumových a kečupových efektů, absurdního humoru a vtipných záporáků. Moc mě bavili i místy dojemné či vážnější momenty, které sice v celém v tom masakru působili bizarně, o to ale lépe v céle té atmosféře fungovali. Výborná řežba. PS: Hongkongský Braindead bych tomu neříkal, je to prostě typicky drsnější Hong-Kongská škola infůzla gumovými efekty západních béček z osmdesátek. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tak neznesiteľne / neodolateľne okaté béčko, že... tak neznesiteľne okaté, až je neodolateľné - tak neodolateľne okaté, až je neznesiteľné... Riki-Oh sa rúti, ruve, trhá, drví, preráža - kosti, telá, skaly, mreže, steny...a občas len tak tupo civí ako dement, prípadne si zahrá na píšťalke. Tak sa chová ako dáky polyp - jednobunkovec, čo neuvažuje komplexne a len čaká na správny impulz, aby niekoho / niečo rozbil. Občas sa mi chce zaplakať - prečo je to také tupé, keď by to mohlo byť také dobré ?! - ale Ricky vzápätí nejakému hajzlovi odtrhne hlavu! A už je zase na chvíľu odpustené. Príbeh je nesúdržný ako ožranova reč, ale hlavné je, že sa každú chvíľu zjaví nejaký ultra-záporák, ubližujúci zo zábavy starčekovi, ktorému môže Ricky jedným úderom vyvrhnúť vnútornosti z tela von... Trailer, ktorý je lepší ako celý film dokopy a od ktorého si film mohol vziať atmosféru, aby mi vzal dych a nie len potešil ma krvavou exploatáciou a zarmútil nevyužitím emocionálneho potenciálu, sa mi v poslednej dobe stal drogou... Niet dňa, aby som si ho aspoň jedinký krát nepustil : http://www.youtube.com/watch?v=RZiti9RhYlw ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Pokud máte zvrácený smysl pro humor, rozhodně se s Rickym nebudete nudit, hlavně nesmíte čekat zbytečnosti jako ucelený příběh, cokoliv reálného nebo snad že američtí dabéři rozuměli aspoň jednomu slovu v původním znění. Místo toho dostanete to nejšílenější kung-fu, kde protivníci používají mistrné bojové taktiky, při kterých si nožem rozříznou vlastní břicho a Rickyho zkoušejí uškrtit svými střevy nebo se z ničeho nic promění v horu svalů. A celou dobu nechápete, jak se do vězení dostane chlápek, který dokáže proběhnout ocelovou mříží a pěstí rozbít zeď. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první film z Hong Kongu, jenž se dostal do kategorie CAT III, a to kvůli násilí, nikoli sexu. (Caelos)
  • V původním manga komiksu je Rickymu 21 let, zatímco Siu-Wong Fanovi bylo při natáčení pouhých 18. (Caelos)
  • Film bol zakázaný v Írsku, Malajzii a Západnom Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama