Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový doják, který nenechá jedno (mé) oko suché, přestože se jedná o velice laciné téma. Nejvíce mi ale vadil dabing, protože dabovat Seana Penna, hrajícího retardovaného muže, je prostě nemožné. Také PP je v takovém druhu filmu příliš rušivý. Nicméně, nedivím se malé Dakotě Fanning, že chce za otce právě Seana Penna a nedivím se ani Seanu Pennovi, že chce svou malou Dakotu za dceru - a nejen on, ale také potencionální adoptivní matka. Přesto ve mě hlodá otázka, kterou položil u soudu sociální pracovník otci - co bude za pár let, až bude dcera v pubertě...to už film neřeší a nechá nás kolíbat dojemným bojem za "lásku", protože: "All You need is love". Vynikající je také Michelle Preiffer, přestože motivy jejího jednání jsou přes dlouhou stopáž filmu poněkud odbyté. Co ale nebylo odbyté byly velice kvalitní dialogy, kde dospělí muži předvedli opravdu skvěle, jaké to je být v těle muže s myslí dítěte. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to americky naivní, je to dojáček (ale ne vyděračka!), ale je to takové milé a co víc, je to fakt luxusně zahrané. A to nejen ze strany naprosto fenomenálního Seana Penna, kterému jsem žral každé gesto a mimický záchvěv, ale taky ze strany Michelle Pfeiffer, jež mi je jindy obvykle docela nesympatická. A nesmím zapomenout na mrňavou Dakotu Fanning, kterou považuju za jednu z vůbec nejlepších dětských hereček své doby. Nevím co místní smetánka blázní, špatný film to rozhodně není, naopak. "Daddy, did God made for you to be like this or was it an accident?" ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct: Lehce retardovaný není jen Sam, ale kompletně celý film - od první do poslední minuty. Velice prvoplánovým citovým vydíráním dosáhl jen toho, že jsem se vůči němu zatvrdila. Jistě, KAŽDÝ filmový příběh něco sděluje a chce vyvolat odpovídající emoce, ale musí na to jít od lesa a přitom v žádném případě nesmí přespříliš tlačit na pilu. Pokud bude se zmíněným dřevorubeckým nástrojem zacházet bez ohledu na ekosystém, vytvoří leda tak rozsáhlou vyprahlou mýtinu, na které jen stěží něco pořádného vyroste. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Tropická bouře Robert Downey jr. vysvětluje, že herec nemůže hrát 100% mentála jinak nedostane Oskara. Škoda, že to nevěděl i Sean Penn. Citově vydírací drama o muži, kterému chtějí sebrat dceru kvůli tomu, že by nebyl schopný se o ní postarat a jedinou pomoc najde v právničce Michelle Pfeiffer, která se sice nezabývá případy ze kterých nekoukají pořádný prachy ale znáte to. Žádný zázrak se nekoná ale jedno shlédnutí neublíží. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Těžká ždímačka emocí, ale já si prostě to plné hodnocení nemůžu odpustit. Penn byl ve své roli naprosto perfektní a celý příběh je tak silný a strhující, že snad nemůže někoho nezasáhnout. Smetánka čsfd se mnou očividně nesouhlasí, ale pro mě je tenhle film úžasnou ukázkou lidskosti a víry v lepší zítřky. 95% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Kvůli přípravě na svou roli navštívil Sean Penn L.A. Goal, centrum pro mentálně postižené osoby v Los Angeles. (HappySmile)

Reklama

Reklama