Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôvodné 'Dangerous Liaisons', len akoby prevtelené do modernejšej doby so zvodnejšími hercami sa podľa mňa celkom vyrovnávajú napätím a intrigami svojmu veľkému originálu. Hlavne zaujímavejším a priťahujúcejším prostredím, hercami s veľkou dávkou napätie a hlavne erotiky. Jediné, čo to kazí, je typický koniec. 75%. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi nebezpečný film. Hlavne pre mňa. Dokázala som ho pozrieť 3x za sebou. Ryan bol veľmi dobrý a spolu s Reese výborne improvizovali. Zápletka bola zaujímavá. Okrem toho soundtrack bol tiež na úrovni. Najlepšia scéna je na konci keď Kathryn odhalia a Anette ide v Sebastianovom aute a do uší nám znie skupina The Verve. Krásne...100% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé převedení klasického příběhu do moderní vysoké společnosti. Přijatelná stopáž, fajn herci, chytlavá muzika a zpracování směřované všemi prostředky pro mladší a nenáročné publikum. Jenže žádná ze složek není jednak tak skvělá, aby vyzdvihla snímek na vyšší úroveň, a hlavně v porovnání s onou klasickou verzí z roku 1988 mi přišly tyhle Nebezpečné známosti jako hodně chudý příbuzný snažící se jen přiživit a vetřít se do přízně cílové skupině diváků. Sarah Michelle Gellar holt přes všechen půvab není taková mrcha jako Glenn Close a Ryan Phillippe nedoshuje úlisnosti Johna Malkoviche ani náznakem. Jinak ale překvapivě příjemná a velmi dobře napsaná podívaná, která si být kultem do jisté míry zaslouží. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Every You Every Me - Placebo [3:35] ,2. Praise You - Fatboy Slim [3:24] ,3. Coffee & TV - Blur [5:19] ,4. Bedroom Dancing - Day One [3:50] ,5. Colorblind - Counting Crows [3:25] ,6. Ordinary Life - Kristen Barry [4:57] ,7. Comin' Up From Behind - Marcy Playground [3:41] ,8. Secretly - Skunk Anansie [4:46] ,9. This Love - Craig Armstrong [6:27] ,10. You Could Make a Killing - Aimee Mann [3:35] ,11. Addictive - Faithless [4:18] ,12. Trip On Love - Abra Moore [4:16] ,13. You Blew Me Off - Bare Jr. [2:39] ,14. Bitter Sweet Symphony - The Verve [5:58], ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantika, která i přes svou obrovskou jednoduchost ve mě stále dokáže vyvolat ty správné emoce. I slabší režisér má někdy v životě štěstí na projekt, který jej přetrvá. Z tohoto remaku se sice kdysi stál poměrně hodně silný kult, ale chytlavost mu upřít nelze. Přestože ta je hodně zapříčiněna skvělým soundtrackem. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Po cca dvanáctihodinovém natáčení jedné scény, v níž má dát Annette (Reese Witherspoon) Sebastianovi (Ryan Phillippe) řádně za uši, vyběhl Phillippe na hotelové schodiště a pozvracel se. (hippyman)
  • Natáčení bylo osudové pro Reese Witherspoon (Annette Hargrove) a Ryan Phillippe (Sebastian Valmont) - v témže roce se vzali a pořídili si dvě děti, dceru Avu Elizabeth (nar. 1999) a syna Deacona (nar. 2003). Zůstali spolu do roku 2007. (hippyman)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama