Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Hild 

všechny recenze uživatele

Člověk si nesmí říkat, že se jedná o moderní předělávku klasiky z roku 1988, pak si teprve bude moct film užít. Já se u tohoto filmu vždycky hrozně bavím, mám ho ráda a viděla jsem ho už tolikrát, ale vůbec mi to nevadí, klidně se podívám znovu. Je jasné, že film si své publikum najde především u teenagerů, protože o nich také film je. Skvělý výběr herců, Ryan Phillippe a Reese Witherspoon a se k sobě náramně hodí a Sarah je ta správná mrcha. Musím ještě pochválit soundtrack, který upřímně miluju, už úvodní skladba od Placebo Vás musí vtáhnout a konec? To už je jen třešnička na dortu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to předělávka v americkém "Melrose Place stylu" (tzn. mladí, krásní a bohatí hrdinové a vše co k tomu patří), ale intriky se tu osnují velice hezky, erotický náboj je přítomen v dostatečné míře, na někoho je to možná trochu moc a místy je to i trošku samoúčelné, ale právě poukázáním na sexuální život zlaté mládeže se rozvine nádherný příběh na jehož jedné straně stojí skrznaskrz zkažená Sarah Michelle Gellar a na straně druhé božská Reese Witherspoon. A mezi nimi se zmítající Ryan Philippe coby Sebastian Valmont, zažívající nejzásadnější proměnu ve svém životě...nádhera...proti tomu je nejlepší filmový polibek roku 1999 naprosto nicotnou hormonální záležitostí;). Konec filmu doprovází jeden z nejnezapomenutelnějších (alespoň pro mě) a dnes už bohužel taky nejprofláknutějších songů vůbec - Bittersweet Symphony od Verve. A i zbytek soundtracku rozhodně stojí za poslech. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantika, která i přes svou obrovskou jednoduchost ve mě stále dokáže vyvolat ty správné emoce. I slabší režisér má někdy v životě štěstí na projekt, který jej přetrvá. Z tohoto remaku se sice kdysi stál poměrně hodně silný kult, ale chytlavost mu upřít nelze. Přestože ta je hodně zapříčiněna skvělým soundtrackem. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci teenagerského filmu dobre fungujúca dráma na motívy známeho románu. Istý Kumble vedel, čo teen publikum očakáva od podobného filmu a podarilo sa mu dodať v medziach žánru svojim postavám psychologickú vernosť . Všetci herci sú (zase v rámci žánru) presvedčiví a uveriteľní a tej cene MTV za najlepší bozk roka sa nečudujem. Raz to ale úplne stačilo, bol som vtedy vekom tesne za cieľovou skupinou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôvodné 'Dangerous Liaisons', len akoby prevtelené do modernejšej doby so zvodnejšími hercami sa podľa mňa celkom vyrovnávajú napätím a intrigami svojmu veľkému originálu. Hlavne zaujímavejším a priťahujúcejším prostredím, hercami s veľkou dávkou napätie a hlavne erotiky. Jediné, čo to kazí, je typický koniec. 75%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Film byl natočen za pouhých šest týdnů. (hellstruck)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama