Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna, podmalovaná skvělou Rip This Joint od Rolling Stones, navnadí snad každého. Ale nenechte se jí zmást. Celý zbytek filmu se už nese v úplně jiném duchu. The Way of the Gun je především hodně ambiciózní western o dvou psancích, jedné těhotné ženě a pořádném balíku peněz. Snímek má silné pasáže i slabší a rozvleklejší momenty; finální syrová přestřelka v duchu Sama Peckinpaha však mnohé vynahradí. Celkově trochu podceněný film. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

And what the fuck was that? McQuarrie má jakýsi zvláštní talent točit scény, u kterých nelze rozeznat šibalskou šestákovou licenci od smrtelné vypravěčské vážnosti. Z velké části proto, že k bizarně vypadajícím scénám píše Joe Kraemer patetické hudební podkresy. Takže když těhotná bába kulhá nemocnicí za zvuku střelby, je to úsměvná scéna, ale film se tváří, jako kdyby byla über-dramatická. Není. Dobrou polovinu stopáže jsem řešil, co jsou Únosci zač. Má to být cool gangsterka (náběhy má, ale nadhled ne)? Má to být drama (kde jsou potom nějaké přesvědčivé postavy a motivace)? Výsledek je krajní zmatek, kde mizerné scény (hrdinka vytřeštěně zírající dobrou minutu do kamery bez zjevného důvodu, zoufale přetažený umíráček jedné z postav v autě) střídají podařené. Když se zdá, že se Únosci spokojí s neobyčejně průhlednou gangsterkou (existuje vůbec divák, který nepochopí vztahy dlouhé minuty před tím, než jsou odhaleny?), vytáhnou i jakousi morální šavlovačku o vině a odpuštění. Babylonské zmatení slov a motivací má přesto místy něco jako magnetismus, který udrží pozornost přinejmenším proto, že postavy chcípají jak při epidemii dýmějového moru a finální westernový shoot-out prozrazuje, že režisér má rád staré žánrové klasiky. Del Toro a Kaan jsou navíc velmi dobří. Což se o celém filmu říct naplno nedá... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Únosci by mohli být fajn, jenže to by nesměli mít tak neskutečně pitomý scénář. Snad bych se i smířil s tím že všechny, obzvlášť ty hlavní, postavy jsou idioti jednající vždy za všech okolností proti zásadám logiky a zdravého rozumu a že ta holka pořádně neví co chce, ale proč je v tom překombinovaném ději a motivacích postav proboha takový chaos? Proč tam skoro nic nedává pořádný smysl? Proč jsou některé scény tak neuvěřitelně směšné? A režie přestřelek není zdaleka tak kulervoucí aby tohle všechno dokázala spasit. Úvodní scéna je geniální, závěrečná přestřelka hodně fajn (když se u ní nesnažím přemýšlet... ale skok do kašny ji příjemně ironicky shodil, to mě potěšilo), ale jinak je na tom hrozně moc vidět jak zoufale se McQuarrie (režie i scénář) snažil o vlastní verzi Butch Cassidy and the Sundance Kid v Tarantino stylu... a jak zoufale mu to nejde. 6/10 (plus pochvala za většinou dost dobré herce) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná záležitost s perfektně napsanými postavami, kterou snad sráží jen přetažená stopáž, která film zbytečně natahuje a vytváří tím prázdná místa. Ale jinak? Většinu doby jsem Únosce hltal s očima přilepenýma na obrazovce a to zejména druhou polovinu Přestřelky se střídaly s momenty vzbuzujícími jak silnější emoce, tak smích a v úvodu jsem se dočkal i sice nijak dynamické, ale zase originální automobilové honičky. A herecky to asi taky nemohlo být lepší. Del Toro a Ryan Phillippe byli jako dvojice zabijáků naprosto dokonalí a zejména Ryan mě v téhle roli překvapil. Veterán James Caan zahrál gangstera, vyjednavače a starostlivého otce v jedné osobě bravurně. Čtvrtá do party pak byla Juliette Lewis v roli unesené dívky a pro mě to byl, společně s rolí v Od soumraku do úsvitu, její nejlepší výkon vůbec. I přes hluché pasáže 85%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moderní western s drsnými chlápky stojícími za svým ať se děje co se děje. A jako obvykle jde o ženu. V tomto případě o ženu těhotnou, která má v dějové lince také zajímavý vývoj. Rouška násilí, westernového tempa a atmosféry. Hodilo by se i kolty proklatě nízko, ale tady by to už znělo přeci jen divně. K ráně tu však nemá nikdo. Právě westernový nádech tomu všemu dodává určité kouzlo nechtěného. Vznikl svým námětem temný akční thriller nesoucí myšlenku o svátosti života. Zvláštností je, že tu vlastně nikdo není klaďas. Všichni jsou ve svém smyslu neřádi jdoucí za svým cílem přes mrtvoly. Snímek sice není zase až tak na výši centra zájmu, ale rozhodně se jedná o jeden z těch povedenějších. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Jméno hotelu Nacio Madre, se dá přeložit jako „birth mother“. Volně přeloženo do češtiny „ptačí matka“. (Pumiiix)
  • Joe Sarno (James Caan) nosí hodinky značky Franck Muller Master Banker 2852 MB. (dyfur)
  • Režisér Christopher McQuarrie najal herečku Kristin Lehman (Francesca Chidduck) na základě jejího výkonu ve filmu Samotáři v New Yorku (1998). (Avalon820)

Reklama

Reklama