Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Dosti depresivní film o jednom velkém životním dilematu. Zatím nejlepší film s V. Voughnem, co jsem viděl. I když jeho milostná linie s A. Heche tu nebyla úplně na místě, hlavní dějová linie zřejmě zasáhla každého. J. Phoenix si tu opět sáhl na dno a podává skvělý výkon. Myslím si, že dosti skrytý film. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poprava(jinak opět výborný distribuční překlad ... hahaha) je velmi zajímavým filmem se skutečně tíživým tématem,který donutí každého se zamyslet,jak by se v podobné situaci zachoval on sám.Naposled se mi něco podobného stalo u Gone,Baby,Gone a opět ani zde bych se nechtěl dostat do kůže hlavních hrdinů.Bohužel,samotný snímek u mě docela dost ztrácí jednak netrefně obsazeným Vince Vaughnem a jednak opravdu nudnou a hlavně bezemoční první polovinou snímku,kdy je navíc vše dopředu dost jasné,co se bude dít.Druhá polovina filmu je ale úplně něco jiného.Autoři si nechali totiž všechny trumfy pro ní.Po příjezdu zpět do Malajsie se totiž skutečně strhne opravdový vír emocí,napětí,mrazící atmosféry a vlastně i hereckých výkonů,kterým jinak dominuje opět perfektní Joaquin Phoenix,ikdyž dostal jen pohříchu velmi málo prostoru.Ani dějově už zde není snímek tak průhledný a dokáže i šokovat,doslova připoutat diváka do sedačky a nenechat ho ani vydechnout.Nehollywoodský závěr už je pak jen třešničkou na dortu a Return to Paradise tak dělá skutečně silným zážitkem,v jistém ohledu dost syrovým a i okatě vyzívajícím k zamyšlení.Velká škoda té rozvláčné první poloviny! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem prskal vzteky nad tím,jak umí být některé národy pořád sto let za vopicema a debilníma zákonama ničit lidskou důjstojnost.Silný film,ve kterém sem poprvé přežil Joaquina Phoenixe,kterého k smrti nesnáším a poprvé jsem viděl opravdu hrát Vince Vaughna.No a škoda že je Anne Heche lesba :) 80%. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Poprava mozno chcela vyzniet profesionalne a filmovo zdatne no Rubenov pribeh mal mnoho dier a vlastne vsetko sa tocilo len o jednej zalezitosti cim pribeh vyznieval dokonca i trapne a naivne. Povedal by som ze tento celovecerak je do velkej miery nakazeny neprofesionalitou a nudou.Nebudem to tu uz nijak obzvlast rozpisovat vsetko co byste mali zistit okrem danych poznatkov najdete v ukazke. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Že je Phoenix výborný herec, který s přehledem zvládá celé žánrové spektrum, to vím už dávno, ale do Vince Vaughna bych to neřekla ani náhodou. Jeden z těch filmů, které mě utvrzují v tom, že do některých zemí se asi nevyplatí jezdit ani na dovolenou, natož v nich bydlet, natož nechat se v nich zavřít. Jako právníka mě navíc vytáčí, jak tady všichni ignorují lidská práva a zdravý rozum (ve Státech ignorují jen to druhé), jako člověka mě zase neuvěřitelně sere, jak nízkou cenu tady má lidský život. P.S. Češi zase jenou při překladu názvu projevili nehynoucí lidovou tvořivost :-) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama