Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý téma, ale strašně se to táhne. Celá ta milostná zápletka mi tam přišla nějak navíc. Jinak jsem čekal, že to úplně pohřbí nějakej happy end, kdy soudce jim řekne, že jsou plantážníci, ale když se někdo takhle obětuje pro kamaráda, tak je nechá jít. No nakonec to byl happy end jenom tak napůl. Slabý 3 hvězdy... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Perfektně vytvořená mezní situace, která umožňuje bezmála dvě hodiny balancovat mezi základními etickými imperativy. Člověk je zcela vtažen do děje, nemůže se ubránit otázkám: a jak bych se teď zachoval já? Navíc při každém zvratu v postojích všech protagonistů musí uznat: ano, ten člověk jedná logicky, pochopitelně, akceptovatelně. Opravdu zážitek. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Který z přístupů si vybrat? Účastnický, empatický, cynický, lhostejný? Jako správný mentor volím přístup cynicko-moralistický, protože hoši by neřešili problém, který by nebyl, kdyby nebyli byli dělali kraviny, tak nějak zní známé rčení. Ale film ukazuje tvrdou realitu toho kdyby, co se už stalo. No nevím, Amerikáni mají asi k zodpovědnosti, morálce a charakteru daleko, jako my k nim přes oceán, ale snaha byla. Právě milostná dějová linka mi přišla vhodná proto, aby se vůbec něco pohlo z místa, jako jediná možná motivace v tomto ožehavém případě. Joaquin umí skvěle hrát tragédy, Vinceho moc nemusím, ale tady se mi hodil do role rozporuplného floutka, který hledá pravé hodnoty a brousí svůj charakter do smysluplného závěru. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Malý spoiler: Hodně silný příběh s úžasným závěrem a excelentními výkony. Ta věznice byla vykreslena opravdu úžasným způsobem, zdálo se, že tvůrci se snaží co nejvíce přiblížit realitě. Právě z toho jsem měl největší radost. Nikde žádný tlak na diváka, nebyla vidět ani špetka snahy o citové vydírání, všechno se zdá tak přirozené a jasné. Dalším plusem je fakt, že se snímek nestaví ani na stranu američanů, ani na stranu malajského obyvatelstva, odkrývá klady a zápory obou národů, na jejichž konfrontaci však staví jen velmi málo. Na druhou stranu ale celou dobu sledujeme jen snahu jedné ženy, která se snaží zachránit svého bratra, scénář však nabízí dostatek prostoru, abychom nesledovali jen to samé dokola. 80% [TOP 19/5 80%] ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Záver tohto filmu je pekne silná káva! Rozbeh v Malajzii (podľa tituliek to bolo Thajsko:) je pohodový, keď si traja hrdinovia užívajú slnko, more, hašiš a pekné thajky (pardón, Malajky:), potom nasleduje zdĺhavejšia časť presviedčania v Amerike... a na koniec príde krásny, romantický, depresivný, šokujúci, no proste úžasný záver, v ktorom vyniká mimoriadny herecký výkon Joaquina Phoenixa (ale aj Vaughn s Heche sú výborní). Nebyť pár detailov, tak je to za 5*. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama