Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $17,771,387Tržby Celosvetovo $20,796,847 ║ Veru čakal som od toho väčšiu trapošinu, nakoniec sa to dalo celkom zniesť aj keď o nič zázračné, či prevratné nejde, nájde sa tu zopár zábavných scén, čo dajú trošku zabrať brániciam, hlavne čo sa týka výletu do Ríma ten bol tutový, popeliarská Bratislava, kde sa za 1,8 doláru dá žiť v blahobyte až tak moc nezabrala. /45%/ ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tínedžerská komédia na úrovni slabej tínedžerskej komédie, toť vsjo. Vzhľadom na to, že som sa naladila na jej úroveň, tak som sa občas aj zasmiala. Ale viac ako 1* si tento trapas nezaslúži. Biedny scenár s úbohou motiváciou, ktorý na tú jednu hviezdičku ako-tak zachraňujú len kameá známych hercov a Zelená víla. Vinnieho Jonesa ani nemusím komentovať, bol skvelý, Rade Šerbedžija sa blysol v klasicky padnúcej úlohe a Lucy Lawless si určite svoju roličku vychutnala od bičíku až po podpätky. Čo však porobili s Bratislavou, to im ako Slovák a polovičný “Blavák” jednoducho nedokážem prepáčiť. Jediné, čo si o tom môžem pomyslieť je, že predstavy amerických pubertiakov o sile ich meny k nám snáď pritiahnu viac výletníkov, ktorí vzápätí zistia, že sa za svoj jeden dolár nielenže nikam nedostanú taxíkom, ale nekúpia si zaň ani po*ratý hambáč v Mekáči! A českí diváci, ktorí sú radi, že to nebolo u nich, alebo si robia z Bratislavy posmech, sa tiež môžu ukľudniť – všetky „slovenské“ scény sa totiž nakrúcali v Prahe... ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí mě moc mrzelo, že se účastníci Eurotripu nepodívali do Česka. Pak jsem si řekl, že to tak bylo lepší, než aby to dopadlo jako se Slovenskem :D Uspokojilo mě alespoň, že se to točilo u nás. Mohli vypravit lepší vlak, né takovej ošuntilej :D Road Movie je to suprová, skvěle jsem se bavil po celou dobu. Zábavné situace každou chvíli... "miskůzy" ()

choze 

všechny recenze uživatele

EUROTRIP jsem si vychutnal o to víc, že jsem si ho dal v dvojprogramu s jiným americkým průvodcem po Evropě a sice HOSTELEM. A to vám povídám, že po těchto dvou filmech mě na Slovensko nikdo nedostane, možná i uvážím, že se odstěhuju z Česka, abych nebyl tak blízko. Každopádně jde o jednu z nejvtipnějších teenagerovských komedií a je docela smutné, že amíci natočili lepší evropskou teenagerovskou komedii než kterákoliv evropská země (výjimkou budiž srovnatelní SNOWBOARĎÁCI). Herci v hlavních rolích byli sice typově dost nevýrazní (hlavní hrdina vypadá jako mladší brácha Freddie Prinze Jr.) a žádný nový Jason Biggs nebo Sean Williams Scott se mezi nimi nenašel, ale vynahradili to herci ve vedlejších rolích, hlavně britský hooligan Vinnie Jones a slovenský číšník Miroslav Táborský. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Komedie o teenagerech snažících se zasunout, pokud možno poprvé a pokud možno do všech děr v okolí naráz, vážně moc nemusím, ale Eurotrip mě smíchy rozbil jako málokterý film. Možná je to tím že o to "poprvé" tu zas tak moc nejde a určitě i tím že tu nejde o retardovanou snahu o vtipnost prostě tím že všude stříkají roztodivné tělní tekutiny. Prostě mě tahle smršť skvělých cameo roliček a pohodový typ humoru hodně sednul... vlastně mi hodně připomínal praštěnost a satyričnost skečů Monty Pythonů. Sice ne v tak extrémně ujetém podání, ale pořád na míle vzdálenému americkému průměru a to i přes fakt že je to vlastně totálně americký film parodující Evropu... navíc, mám dojem že Amerika to tu schytává úplně stejným dílem a k tomu z celého filmu silně čiší dojem závisti a obdivu ke svobodě a nespoutanosti starého kontinentu. Samozřejmě pár gagů už je spíše nudných nebo až skoro trapných, ale ty by se naštěstí daly spočítat na prstech jedné ruky... té slovenské ruky, kterou táhne v tlamě karedý pes. 9/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Filmovat se začalo 5. května a natáčení probíhalo až do července roku 2003 v České republice, ale také ve Francii. (Stocki)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Vinnie Jones (Maynard) se snažil přemluvit štáb, aby angličtí fanoušci patřili k týmu Chelsea, ve které v minulosti působil. (chris rock)

Reklama

Reklama