Reklama

Reklama

Nade vší pochybnost: Případ Yary Gambirasio

(seriál)
  • Itálie The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o zmizení třináctileté Yary a podezřelém vyšetřování jejího případu, které převrátilo život v poklidném italském městečku vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Tuficek 

všechny recenze uživatele

Sice zdlouhavé, ale napínavé. Podle mě, jasně nevinný člověk, jeho pravý otec trousil své semeno po svém okolí a kdo ví kolik má dětí, proč by tuto vraždu nemohl spáchat další jeho příbuzný, našla li se jeho dna na místě činu a to v horším stavu a nebo to prostě museli na někoho hodit, aby jejich neschopnost byla zamlžena? Jaký byl motiv? Proč by tento člověk zabíjel tak blízko od svého domova a ještě kousek od své práce? Tato vražda byla sadistická, někdo si jednoznačně užíval utrpení do poslední chvíle, proč nehledali jiný profil osoby? Z výpovědi mi nepřijde jako vrah a sadista co by mohl spáchat něco takového. Když se podívám na případ Kramného tam jsem si jistý jeho vinou na 100 %, ale tady je opak, tady je selhání spravedlnosti. ()

AloisNeuman 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a zároveň velmi smutné. A bohužel, co se týče oběti nevyjasněné. Navíc opět státní aparát plný chyb a pochybností. Kolik zmařených životů. K dokumentu - zbytečně zdlouhavé a chaoticky uspořádané. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

No, konečne. Netflix to síce opäť trochu objemovo “pretiahol” no aspoň sa formou spracovania priblížil k svojim prvotným počinom v rámci “True crime” žánru, ktoré dokázali po emocionálnej stránke zasiahnuť. Samotný prípad ako taký je solídne zamotaný, plný zvratov, dokazujú či vyvracajú sa dôkazy, poukazuje na množstvo chýb, no a v neposlednom rade, opäť v ňom hrajú dôležitú rolu (tie skurvené) média, pričom divák sa zoznámi s akousi “talianskou Kolíkovou, respektíve s ľuďmi na jej úrovni v právnych znalostiach, ktorí by nemali vyšetrovať ani kto dal ako prvý ananás na pizzu, nie to ešte takýto závažný zločin. Zaujímavé je, že čím viac ide človek na ten “vytúžený”, demokratický, údajne inteligentnejší západ, tým menej v zásadných pozíciách naráža na kompetentné osoby. Takýto je dnes svet. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Snad nejznámější případ v Itálii od dob Amandy Knox. Záhadné zmizení malé dívky vyvolá velkou paniku a zděšení a případem se začne zaobírat pomalu celá země. Jedná se o ohranou šablonu klasických krimi dokumentů, ale celý případ dokáže stále pořádně šokovat. Hlavní roli tu budou hrát testy DNA. Tady je to však hodně smutný. Buď se zde odehrálo jedno z největších justičních selhání v historii Itálie anebo tu máme skálo přísežného lháře. Nevím, jestli mají v Itálii často problém s testy DNA, ale po čase zjistit, že jste udělali kolem 1800 nesprávných odběrů, to je teda věc. Tady je to obdobný problém jako s případem Monsters of Florence ( taktéž dokument, kde se zaobírají DNA ). Hodně to smrdí, jenže na druhou stranu, ty důkazy, které ukazují na hlavního pachatele, tady by si neporadila zřejmě ani Ally McBeal. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama