Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento film ve mně zanechal dva jasně definované pocity. Gene Wilder mi připomněl dobu, kdy jsem na něj koukal v Žhavých sedlech a užíval si ten film klidně i na po páté. No a pak mi připomněl Laurela a Hardyho. Jen s tím rozdílem, že tu jsou úplně jiní herci, kde jeden hraje slepého a druhý hluchého. Moc fajnová groteska se solidně sprostým českým dabingem ze staré školy, což kvituji. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Wally a Dave sú obvinení z vraždy muža, ktorý bol zastrelený v ich blízkosti. No nielen, že ho oni nezabili, ale ani len o tomto zložine netušili. Wally je totiž slepý a Dave je úplne hluchý. Napriek tomu ich zatknú a zatvoria do cely predbežného zadržania. Členovia zločineckej skupiny, ktorí to majú na svedomí, za nich však zložia kauciu, aby ich mohli na slobode odstrániť a tým pádom sa zbaviť možných svedkov. Všetko sa to však začne poriadne komplikovať a zamotávať. Snímok "Nevidím zlo, nepočujem zlo" je typická americká komédia z konca osemdesiatych rokov minulého storočia. Nenáročná, bláznivá, jednoduchá, vtipná. Richard Pryor a Gene Wilder, ktorí stvárnili hlavné úlohy, si to evidentne dobre užívali. Takže ak sa divák naladí na ich vlnu, tak si to užije tiež. *** ()

Reklama

ali-n 

všechny recenze uživatele

Mám Richarda i Genea ako komikov veľmi rád. Nevidím zlo, nepočujem zlo nie je superextra trieda, oni dvaja však držia tento film vysoko nad priemerom. Množstvo situačných gagov a hlášok, ktoré vyplývajú z ich "postihnutia", v ich podaní (dúfam) nikoho neuráža, sú vlastne výsledkom ich postoja k životu. Úplne som zabudol, že sa tu objavil Kevin Spacey, čo je horšie, aj to, aká krásna je Joan Severance. Nezabudnuteľná je ale scéna so zmrzlinami. MOJE NAJ - "Nepozeraj na mňa, pozeraj na cestu!" "Keď ti to urobí radosť." ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pokud se zrovna slepý s hluchým dětinsky neurážejí a nechovají jako nesvéprávní idioti (kteří popírají své hendikepy), tak jsou to vlastně docela sympaťáci. Mnohé jejich otřepané "osmdesátkové" estrádní výstupy už sice vyvanuly a pozbyly na vtipnosti, ale ve výsledku jim to dohromady pohodově šlape. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krimikomedie z konce 80.let držící se stylu své doby a který je stále na svém místě. Příběh využívá vzniklých reálných humorných situací při setkání slepce s hluchým. Příznivé na příběhu je hlavně poklidnost a zbytečné netlačení na pylu jen aby byla legrace za každou cenu. Scéna se zastřelením člověka v obchodě už je krapet na levačku, ale budiž. Svůj smysl to splnilo. Komediální styl se však vytrácí na konci snímku, kde se už vcelku jedná o napínavou záležitost, ale jakoby to nevadilo. Máme tu snímek který pobaví, potěší a při kterém se dá dobře odpočinout. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • V rámci prípravy na svoju úlohu navštevoval Richard Pryor (Wally) Braillov inštitút v Los Angeles, kde sa učil "palicovú techniku" (správny spôsob ako používať bielu palicu pre nevidiacich) a taktiež pozoroval nevidiacich študentov, aby odsledoval ich pohyby a návyky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama