Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento film ve mně zanechal dva jasně definované pocity. Gene Wilder mi připomněl dobu, kdy jsem na něj koukal v Žhavých sedlech a užíval si ten film klidně i na po páté. No a pak mi připomněl Laurela a Hardyho. Jen s tím rozdílem, že tu jsou úplně jiní herci, kde jeden hraje slepého a druhý hluchého. Moc fajnová groteska se solidně sprostým českým dabingem ze staré školy, což kvituji. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Na tuto komedii jsem se podíval náhle, zcela neplánovaně, na doporučení jednoho kolegy z práce. Chvíli jsme se dívali i společně a měl jsem skvěle naladěno, dvojice polohluchého a slepého vhozena do různých prekérních situací mě v první půlce víckrát úspěšně rozesmála. Přestože bych Wilderovo a zvláště Pryorovo herectví neviděl v rámci žánru jako cosi mistrovského, i s místy jednotvárným rejstříkem dokázali pánové nejednu scénu zdarně utáhnout a často se mi tohle líbilo i víc, než jiná komedie s Richardem Pryorem Brewsterovy milióny, kterou jsem viděl minulý měsíc... také díky více slušně ztvárněným vedlejším postavám (zvláště mladému Kevinovi Spaceymu se ten padouch náramně povedl). Asi polovinu filmu jsem inklinoval k 4 hvězdičkám, jenže skutečně vtipných situací postupně už začlo ubývat, stále více nastupovala typická zábava ze soudobé americké tvorby založena mj. na spoustě bláznivé akce včetně honiček a bouraček... a také mi moc nesedla častá smršť nahromazených vulgarismů (viděno v originálu). Na jedno zhlédnutí to jde, ale po skončení mám dojem, že potenciál nápadité dvojice byl až na pár scén využit trochu průměrně a prvoplánovaně. Příště před hluchým se slepým raději zase upřednostním ty dva, z nichž jeden nemluví, druhý nechodí, ale také se nám hezky doplňují. :-) [60%] ()

Reklama

ali-n 

všechny recenze uživatele

Mám Richarda i Genea ako komikov veľmi rád. Nevidím zlo, nepočujem zlo nie je superextra trieda, oni dvaja však držia tento film vysoko nad priemerom. Množstvo situačných gagov a hlášok, ktoré vyplývajú z ich "postihnutia", v ich podaní (dúfam) nikoho neuráža, sú vlastne výsledkom ich postoja k životu. Úplne som zabudol, že sa tu objavil Kevin Spacey, čo je horšie, aj to, aká krásna je Joan Severance. Nezabudnuteľná je ale scéna so zmrzlinami. MOJE NAJ - "Nepozeraj na mňa, pozeraj na cestu!" "Keď ti to urobí radosť." ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

On ten námět není špatný. Myšlenka je dobrá, ale provedení je hrozné, ve zvuku se napřed ozvou rány a pak teprve dopadne pěst a to ještě tak, že je až příliš jasně vidět, že jde pouze o předstírání nějaké rvačky a takových momentů je tam víc, ty vtípky jsou naivní a hlavně amatérsky udělané a to jak zkušenou vražedkyni dostane trikem s rukou v kapse u kalhot a přitom by tam neukryl ani zcela miniaturní derringer, to bylo naivní až to bolelo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře hodnocená komedie ačkoliv podle názvu bych to tipoval spíš na horor/thriller či něco takovýho. Rozhodně bych pod tím na první dobrou nehledal komedii. Já ale se zdejším vysokým hodnocením až tak souhlasit nemůžu. Slepej černoch a hluchej běloch a na tom jsou postavený veškerý fóry. Párkrát jsem se sice zasmál(nebudu tvrdit, že né) ale vyloženě můj styl humoru to není. Samotnej příběh mě nikterak nebavil. Za mě to jsou 2hvězdy ale určitě film ani diváky kterým se tenhle humor líbí neodsuzuju. Chápu, každej má jinej vkus a né každýmu je možný se trefit do chuti(vkusu). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v New Yorku a New Jersey od septembra do decembra 1988. (m.a.t.o.)
  • Kevin Spacey (Kirgo) má vo filme vyčnievajúcu cystu na ľavom líci. Nejedná sa o špecifikum jeho postavy, ale skutočnú cystu, ktorú mu neskôr lekári odstránili chirurgickým zákrokom. (m.a.t.o.)
  • Gene Wilder (Dave) sa na svoju rolu pripravoval v newyorskom Spolku pre nepočujúcich. Tam bol pridelený k rečovej pedagogičke Karen Webb, ktorá sa nakoniec stala jeho štvrtou manželkou. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama