Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Margerie 

všechny recenze uživatele

Já jsem se teda opravdu bavila. Jestli máte chuť na komedii, která se nesnoubí s žádným dramatem, pak jste kápli na to pravé. Klišé v podobě námětu hluchý a slepý vůbec nevadí, ba právě naopak, už samo o sobě působí v tomhle filmu mile a úsměvně. Pryor a Wilder jsou skvělá herecká dvojka a jejich výkony táhnou celý film. 70% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Na tuto komedii jsem se podíval náhle, zcela neplánovaně, na doporučení jednoho kolegy z práce. Chvíli jsme se dívali i společně a měl jsem skvěle naladěno, dvojice polohluchého a slepého vhozena do různých prekérních situací mě v první půlce víckrát úspěšně rozesmála. Přestože bych Wilderovo a zvláště Pryorovo herectví neviděl v rámci žánru jako cosi mistrovského, i s místy jednotvárným rejstříkem dokázali pánové nejednu scénu zdarně utáhnout a často se mi tohle líbilo i víc, než jiná komedie s Richardem Pryorem Brewsterovy milióny, kterou jsem viděl minulý měsíc... také díky více slušně ztvárněným vedlejším postavám (zvláště mladému Kevinovi Spaceymu se ten padouch náramně povedl). Asi polovinu filmu jsem inklinoval k 4 hvězdičkám, jenže skutečně vtipných situací postupně už začlo ubývat, stále více nastupovala typická zábava ze soudobé americké tvorby založena mj. na spoustě bláznivé akce včetně honiček a bouraček... a také mi moc nesedla častá smršť nahromazených vulgarismů (viděno v originálu). Na jedno zhlédnutí to jde, ale po skončení mám dojem, že potenciál nápadité dvojice byl až na pár scén využit trochu průměrně a prvoplánovaně. Příště před hluchým se slepým raději zase upřednostním ty dva, z nichž jeden nemluví, druhý nechodí, ale také se nám hezky doplňují. :-) [60%] ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii jsem viděl poprvé asi v roce 1993 a pamatuji si, že mě velice bavila, dnes jsem si ji pustil a čekal jsem značné zklamání, ale s naprostým klidem ponechávám původní čtyři hvězdičky, protože jsem se stále dobře bavil, i když je fakt, že si zub času trochu zahlodal. Téma filmu je skvělé, nikdo mi z něj nevystříhal Kevina Spaceyho, Joan Severance byla potěchou pro oko a závěrečný souboj slepců vytvořil slušný nápor na bránici. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která těží především z originálního námětu. Dvojice hrdinů, z nichž první je zcela slepý a druhý zase zcela hluchý, se skvěle doplňuje v mnoha komických situacích. Ona většina vtipných momentů je založena právě na handicapu obou hrdinů a je až s podivem kolik skvělých nápadů dokázali takto tvůrci vymyslet. Do toho všeho nás navíc oba dva neustále zásobujou parádními hláškami, takže je o dobrou zábavu postaráno. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Výtečná premisa, skvělí komikové, může se vůbec něco na takovéto kombinaci pokazit? Bohužel ano. Snímek začne báječně a smích je častým zvukem, ovšem postupem času ustává, neboť je humor značně repetitivní a v nastálých situacích se opakují stále podobné vtipy dokola, což se celkem rychle omrzí a snímek tím ztrácí na atraktivitě a přesto, že i tak jde stále o relativně povedené dílo, nelze se ve výsledku zbavit pocitů zklamání. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v New Yorku a New Jersey od septembra do decembra 1988. (m.a.t.o.)
  • Časť filmu sa odohárva v hotelovom komplexe nazvanom The Great Gorge Resort. V skutočnosti však ide o Great Gorge Playboy Club, ktorý patril Hughovi Hefnerovi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama