Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která těží především z originálního námětu. Dvojice hrdinů, z nichž první je zcela slepý a druhý zase zcela hluchý, se skvěle doplňuje v mnoha komických situacích. Ona většina vtipných momentů je založena právě na handicapu obou hrdinů a je až s podivem kolik skvělých nápadů dokázali takto tvůrci vymyslet. Do toho všeho nás navíc oba dva neustále zásobujou parádními hláškami, takže je o dobrou zábavu postaráno. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená, ba přímo skvělá a hodně milá komedie s jedním z nejoriginálnějších komediálních námětů co jsem kdy viděl. Ze začátku jsem si myslel, že se bude jednat spíše o lehce hloupou a nikterak zajímavou situační ''komedii'', ale opak se stal pravdou. Skvělých scén je tam opravdu HROMADA, to se musí tvůrcům nechat, protože dokázali dát dohromady jednu vtipnou scénu za druhou a já se u všech tlemil od ucha k uchu. Pěkná kombinace akce a odlehčenějších scén je výborná a duo Pryor a Wilder jsou úžasní. Skvělý snímek. 5/5 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pokud se zrovna slepý s hluchým dětinsky neurážejí a nechovají jako nesvéprávní idioti (kteří popírají své hendikepy), tak jsou to vlastně docela sympaťáci. Mnohé jejich otřepané "osmdesátkové" estrádní výstupy už sice vyvanuly a pozbyly na vtipnosti, ale ve výsledku jim to dohromady pohodově šlape. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dave Lyons (Gene Wilder) a Wally Kerew (Richard Pryor) se stanou podezřelými z vraždy, kterou nemohli spáchat, protože jeden je hluchý a druhý slepý, ale kapitán Braddock (Alan North) si myslí něco jiného... Sexy herečka Joan Severance (Eve) ve filmu neukáže pouze své krásné nožky v punčochách. Kevin Spacey (Kirgo) nedostal tolik prostoru, aby něco předvedl. Kirsten Childs hrála Wallyho sestru Adele a je to její jediná role. ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Mám Richarda i Genea ako komikov veľmi rád. Nevidím zlo, nepočujem zlo nie je superextra trieda, oni dvaja však držia tento film vysoko nad priemerom. Množstvo situačných gagov a hlášok, ktoré vyplývajú z ich "postihnutia", v ich podaní (dúfam) nikoho neuráža, sú vlastne výsledkom ich postoja k životu. Úplne som zabudol, že sa tu objavil Kevin Spacey, čo je horšie, aj to, aká krásna je Joan Severance. Nezabudnuteľná je ale scéna so zmrzlinami. MOJE NAJ - "Nepozeraj na mňa, pozeraj na cestu!" "Keď ti to urobí radosť." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Kevin Spacey (Kirgo) má vo filme vyčnievajúcu cystu na ľavom líci. Nejedná sa o špecifikum jeho postavy, ale skutočnú cystu, ktorú mu neskôr lekári odstránili chirurgickým zákrokom. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v New Yorku a New Jersey od septembra do decembra 1988. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama