Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keenen Ivory Wayans, režisér filmu Scary Movie, představuje bláznivou komedii Někdo to rád blond s komiky Shawnem Wayansem a Marlonem Wayansem. Co se stane, když se dva nešikovní agenti FBI musí převléct za blonďaté dívky a pokusí se proniknout do vyšší společnosti? Skandál! Šílené situace a nonstop zábava provází bratry, kteří se ze smolařů mění v mladé ženy s postavením! S filmem Někdo to rád blond plným dobré muziky se budete od začátku do konce skutečně bavit! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Wayans rozhodně není Wilder a Někdo to rád blond už vůbec není Někdo to rád horké. Wayansův humor pendluje mezi tím průměrně fyzickým a tím nevkusným až čistě fekálním, což filmu neuvěřitelně podráží nohy na poli komediálního žánru. Je pravda, že už samotný námět - vydávat dva urostlé afroamerické policisty za dvě pohublé bělošské zbohatlice - je totální bizárek, nicméně místy to kupodivu i trochu fungovalo. Nejsvětlejším (míněno bez rasistického podtextu) bodem byl Terry Crews a jeho naprosto šílená postava; dále pak slušná dance-battle v klubu. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Rodinný klan Wayansů opět v akce, tentokrát už je to ale jejich předposlední dílko. Otázkou je zda je to dobře nebo špatně. No, co si budeme nalhávat, kvalita jejich filmů směřuje směrem dolů a ani Někdo to rád blond není výjimkou. Napříkald ústřední herecká dvojice namaskovaná jako blondýnky vypadá hodně strašidelně, takový Dům voskových figurín. Ovšem úplně špatný film to není. Jelikož se určitě několikrát zasmějete a například role Terryho Crewse je prostě úžasná. Já si tedy bratry Wayanse rád zapamatuji hlavně díky prvním dvěma Scary Movie a ani tento film na tom nic nezmění. Své publikum si tak jako tak najde. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Wayansovic famílie se zase řádně zhulila a natočila další šílenost, ve které dokáží uplatnit své komediální vlohy. Jsou to sice svým způsobem totální magoři, ale až na pár výjimek dokáží skoro vždycky slušně pobavit. Těch jejich umělých ksichtů by si sice všimnul i retard, ale tak ono se o logické zápletce v jejich podání nedá mluvit skoro nikdy. Každopádně jejich taneční kreace na diskotéce jsou nezapomenutelné – to se musí nechat. Míra humoru tu má sice značné výkyvy, ale nějak výrazněji jsem se nenudil. Je však jasné, že smysl a úroveň jejich humoru nesedne každému. Tihle šílenci však mají u nás vždycky „dveře otevřené“… ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Možná někomu vyrazím dech, když dám tomuto filmu celé 3 hvězdičky, ale myslím, že si je zaslouží. Já jsem k tomuhle snímku přistupoval s velkým despektem a má očekávání byla hluboko pod bodem mrazu. Když jsem se stihl několikrát zasmát už v úvodní čtvrthodince, samotného mne to poněkud znejistělo. Nakonec jsem byl docela příjemně překvapen, tedy až na poslední dvacetiminutovku, kterou mohli tvůrci tak nějak "scucnout" do 5 minut a vyšlo by to asi nastejno. Nicméně slova některých zasvěcenců o "totálním šitu" se u mě tentokráte nepotvrdila. Btw. Oba hlavní hrdinové v maskách bílých prsatých blondýnek připomínali svými výrazy více australopitheky než kandidátky titulní strany bulvárního časáku. :-) ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Oficiální distributor považuje tuto komedii za bláznivou, ale spíš měl namysli komedii stvořenou blázny. Vlastně neměli namysli ani slovo komedie. Nechci ale nikomu toto tvrzení podsouvat, stačí se přesvědčit sledováním 100 minutového odporného hnusu. Děs, psychedelie a nutkání k self-defenestraci. To vás čeká pokud jste nějakými citlivými diváky, kteří preferují spíše Truffauta před Zeffirellim. Pokud jste obyčejnými diváky jako já, kteří směle vydrží i komedie s Jackem Blackem, budete přinejmenším zhnuseni principem filmu, jeho trapnou a nevtipnou zápletkou, idiotským výkonem všech zúčastněných herců a preferovanou touhou moderních dívek o nakupování naprosto zdrceni. Pakliže nejste ani jedním z nich, jste prostý masochista se sklony k mezirasovému sjednocení, tento film vás vezme za srdce. Pustíte si jej ještě jednou, jste s největší pravděpodobností hard core masochista a nemáte buňky k tomu dělat něco smysluplnějšího, jako třeba bloumat ulicí a nahlížet do výloh vietnamských kamenných obchodů, pozorovat několik hodin zklidněnou hladinu rybníka, krmit holuby imaginárním rohlíkem, jezdit metrem na všechny konečné stanice a celou dobu o tom vykládat spolucestujícím či zírat na svou obývací stěnu a předstírat zájem o švédský průmysl. Někdo to rád blond je naprosto, ale tím myslím opravdu naprosto, zbytečným a blbým filmem. Někdo to rád blond, ale někdo to radši nevidět. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (13)

  • Příjmení "Vandergeld" je německé a znamená "z peněz". (HappySmile)
  • Seriál v několika případech připomíná film Někdo to rád horké (1959) – dva muži převlečení za ženy; muž vydávající se za ženu, do kterého se vášnivě zamiluje jiný muž; muž převlečený za ženu, který se během svého převleku seznámil se ženou, kterou se snaží získat. Na to také odkazuje český překlad názvu filmu. (Ganka)
  • Původní název byl "The Miltons", což zní jako "Hiltons", ze kterých si tento film dělá legraci. (HappySmile)

Reklama

Reklama