Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nemohu věřit vlastnímu zraku, opravdu jsem se včera díval na tenhle film a opravdu se mi tak líbil. Byla tam vážně skvělá scéna s telefonem a ještě více překvapivých přesto však až šokujícně pravdivých scén? Ano, Mládí je opravdu jeden z nejpovedenějších snímků, které jsem v poslední době viděl. Civilní příběh se skvělými dialogy a obdařený nadhledem jasně dokazuje, že ač psychika je v různých koutech různá, lidé mají mnoho společného. Sám jsem se v mnoha momentech našel. Z jistého hlediska snímek, který roste z dobou. Ač vznikl relativně 'dávno', vůbec nezestárnul, spíše naopak, některé věci se sice nemění, ale Croweovi se podařilo vystihnout i spoustu věcí, které jsou z hlediska času jasně patrné až dnes. Skvěle sepsaný scénář a elán, se kterým je snímek natočen mu dodává pekelný 'drajv' a nám nezbývá, než si jej až do konce užít. [TOP 19/8 76%] ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Jelikož nemám rád filmy, jejichž scénáře jsou založené na jednoduchém řešení vztahů, nezaujala mě ani tato vztahovka ze Seattlu. Co mě na filmu nadchlo, byla výborná grungeová hudba místních kapel... s tím však musím dodat, že se bohužel už příliš nedostavila místní grungeová atmosféra. Zřídka se dostalo i na výborné vtipy, hlavně během dvou vystoupení členů Pearl Jam. Jinak ale pro mě vcelku nezáživný film. ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Úžasný film! Síce má už pekných 20 rokov, ale skvelo to vystihuje život/životné situácie či už tie kruto pravdivé alebo tie komickejšie. Postavy sú sympatické, človek sa v niektorých ich myšlienkách/zamýšľaní nájde. A samozrejme je to doplnené skvelou hudbou (Seattle ´92 - grunge, Alice in Chains, Soundgarden, Pearl Jam, Eddie, Chris). ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

How to settle down in Seattle? Cameron Crowe zachytil osudy dvacátníků z jednoho bloku a zmrazil zvláštní atmosféru bezstarostných 90.let. Není těžké začít, ale vytrvat. Není těžké hledat, ale najít. Singles zdobí skvělé herecké výkony, scénář i soundtrack. Ale tu rozevlátou náladu vystihuje song jedné kanadské písničkářky: Life’s a dance. We all have to do. What does the music require. People all moving together. Close as the flames in a fire. Feel the beat. Music and rhyme. While there is time.... We all go round and round. Partners are lost and found. Looking for one more chance. All I know is.... WE´RE ALL IN THE DANCE. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Crowea mám strašně rád hlavně kvůli Almost Famous a jeho kořenům - vyrostl jako hudební žurnalista, o populární hudbě má podle mě přehled jako žádný jiný režisér, a v každém filmu to zužitkuje k sestavení kvalitního songového soundtracku. Singles jak praví kleopatra nejsou nic ve stylu Samotářů, jde o šest mladých lidí žijích v Seatlu počátku 90. let.A jak dobře víme, tehdy to v tomhle městečku žilo hudbou. Naši hrdinové se miliskujou, rozcházejí, poznávají, ale stejně jsou nejčastěji sami, neboli single... Zní to banálně, ale scénář funguje, je to vtipné a chytré, odsýpá to a má to hlavu a patu. Úsměvný je Burtonův štěk: "Twenty." Velký režisér nepotřebuje říct víc:-) 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Kudrnatý muž v černém, který uznale pokyvuje hlavou na Cliffovo (Matt Dillon) rozpadající se auto, je Chris Cornell, zpěvák skupiny Soundgarden, která ve filmu zahrála píseň "Birth Ritual". (BlackHoleSun)
  • Při scéně v baru hraje na jevišti kapela Alice in Chains. (candy_daze)

Související novinky

Reklama

Reklama