Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (83)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost nudnej film o tom jak si jeden chlap co žije mezi zvířata koupí manželkum, a tak začínaj problémy chlap má věčně hlad, manželka uvaří, chlap je nadrženej ale sex není. TAk se tam řeší kraviny. Opravdu nechápu proč je tenhle film tak výjmečný. I když pravda já na něm nevyrůstal. Ale Zálesák S Chuckem Norrisem je aspoň zábavnější. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Tak som sa tešil, že konečne vyšiel tento na DVD, ale po prvom zhliadnutí ma zmrazilo a film som vypol po prvých záberoch. Ako je možné aby bol vydaný titul v orezanom formáte 4:3, ke´d je pôvodne točený širokouhle 2,35:1 ? Ako môže niekto tento zločin na autorskom práve dovoliť dať do predaja? Kúpite si auto bez volantu, alebo kolies? Nenachádzam slov a som zhnusený .... Edice Raj DVD hamba!!!!!!!!! Radšej predávajte dudle a cukríky a nehanobte klenoty filmovej kinematografie .....fuj, hamba.....stiahnite všetky kusy zo stánkov a prerobte na pôvodný formát!! ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Právě ona drsnost a absence jakýchkoliv navenek projevovaných emocí, které zde však jsou, jen skryté několik mil pod hladinou, mi nesmírně imponuje. Není lehké udržet se na té tenké hranici mezi cynismem a romantikou, má-li tam obojí zůstat. Když se to ale podaří, je to krása. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy z divoké přírody a o zálesácích mě opravdu nikdy nebavily, ale o tomhle jsem slyšel jen chválu... a byla oprávněná. A to i přes, jak už někdo zmínil, některé vyloženě studiové scény a opravdu hnusný sníh. Hlavní devizou snímku je samozřejmě syrový výkon Olivera Reeda, který občas opravdu nahání strach, no a také obrázky kanadské přírody. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi, ale i přes tu mou averzi mám pocit, že musím dát hodnocení vyšší... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Do morku kostí drsný western, z jehož námětu by se dnešní feministky nejspíše zbláznili. Někde v osadě nemá obchodník dost peněz pro drsného trappera a tak mu prostě prodá svou křehkou a němou služku jako manželku/otrokyni. Ten si ji odveze doprostřed divočiny, odkud není jak ani kam utéct, zavalí ji prací, hrubostí a nemá pro ni slušné slovo. A ještě čeká, že s ním bude spát. Psychologicky je to samozřejmě kravina, ta ženská by mu buď utekla, nebo zabila sebe či jeho prakticky hned na začátku SPOILER a ne až na konci až se sblíží po sexu. A ještě se k němu vrátí. KONEC SPOILERu. Jinak ale bez výhtad. Oliver Reed jako neotesaný zálesák je fantastický, stejně jako křehká Rita Tushingham. Přenádherná divočina plná sněhu, lesů a řek, fantastická kamera, naprosto brutální lesní souboj s vlky. Žánrově spíše dobrodružný film, ale zároveň western v tom stylu jak divoký západ popisoval Karl May - divočina plná zvěře, volně žijících indiánů a divoce žijících zálesáků, kteří se živí lovem kožešin. I ta osada je v podstatě součást divočiny a ne civilizace. Parádní podívaná, kterou mám silný pocit, že jsem kdysi jako hodně mladý viděl. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama