Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh Marty Kubišové jako muzikál. Přímý přenos z Letní scény Musea Kampa v Praze. V titulní roli H. Holišová... Muzikálová inscenace Marta vznikla v roce 2022 na Letní scéně Musea Kampa k 80. narozeninám Marty Kubišové. Velmi rychle se stala diváckým hitem a dočkalo se jí i uznání u odborné veřejnosti. Hana Holišová získala za svůj výkon v titulní postavě cenu Thálie v kategorii Muzikál. Inscenace scenáristky Daniely Sodomové a režisérky Adély Laštovkové Stodolové vychází ze skutečných událostí života Marty Kubišové. Na jevišti se tedy setkáme nejen s postavami dvou zbylých Golden Kids, ale také s postavami Jana Němce, Jana Moravce, Alexandra Dubčeka či Václava Havla. Ty ztvárňují herci a herečky, kteří na vysoké úrovni ovládají i hru na hudební nástroje, což jim umožňuje současně tvořit i živou kapelu. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Letos jsme měli možnost vidět Martu během CoO v Gongu, měli jsme štěstí na Hanku Holišovou,  Denise Šafaříka, Petra Stacha a (pro mě skutečně překvápko) vynikající Sáru Sandeva, která mě v roli Heleny okouzlila, velice šikovná dáma, které divadelní prkna mimořádně sluší. Hana Holišová se role Marty ujala výborně- přesvědčivě, ovšem jaké ovace sklízel Denis Šafařík v průběhu představení, to nemělo chybu! Přímý přenos z Kampy je fajn, mně však Sára výrazně chyběla, za to srážím, Zuzana Stavná mi, bohužel, nesedla ani zpěvem, vizáží, ani ladností pohybu, možná moje chyba, ale bez Sáry to nebylo ono. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Bezespou povedené představení, z něhož šla místy až husí kůže. Dost mě mrzí, že se mi nepovedlo dostat se do Gongu, ale tak aspoň TV záznam. Navzdory všeobecné chvále mi tu ale moc neseděla Hana Holišová, která občas připomínala až Martinu karikaturu., ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Marta Kubišová si poctu zaslúžila a forma životopisného muzikálu sa veľmi hodila. Hana Holišová tu bola výborná, podoba nízko postaveného hlasu s Martou je skvelá a s parochňami to dala aj vizuálne. Helenke ako vedľajšej postave to dali trochu vyžrať, ale nie až tak hrozne, ako občas vyznel jej spev. Dej sa občas posúva až veľmi rýchlo jednoduchým rozprávaním a spomínaním hlavnej postavy, no inak sa to nedalo stihnúť. Prekvapením bola veľmi netradičná hra na naladených pivových fľasiach, a išlo to, aj s Havlom. –––– Teda jak dlouho jste to chlastali, než jste tohle napsali? ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Hana Holišová bezesporu zpívá výborně, ale její herecký projev mi vůbec neseděl. Byl příliš patetický. Nejvíc mě zaujal Denis Šafařík v roli Neckáře. ( Samozřejmě jsem si vybavila skvělou Špinarku. Nesrovnatelné.) ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Filmové záznamy divadelního představení nejsou sice moje cílovka, ale tento o hrdince Martě Kubišové v neortodoxním představení alá pásmo hudebních čísel lemujících její nejdůležitější životní okamžiky jsem dal. První polovina byla trochu WTF, ale zachránila to druhá polovina s finále. Holišová výborná. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Tento vcelku průměrný muzikál stojí a padá s výkonem Hany Holišové, která svou roli zvládá výborně po pěvecké stránce. Herecky je ale přehnaně afektovaná, její postavě by slušel civilnější projev. Šafaříkovi až překvapivě sedla role Neckáře, zato Vondráčková se moc nepovedla. Ale to bylo možná schválně, aby postava Kubišové vedle ní víc vynikla. Nejsem sice fanoušek Vondráčkové, ale není to vůči ní myslím fér. Kubišová by si podle mne ale zasloužila lepší divadelní poctu, než je tato sice zajímavá, ale přeci jen poněkud bulvární slátanina. Ale chápu, že není úplně snadné vzdávat divadelní poctu ještě živoucí legendě. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Holišová byla pěvecky výborná, stejně jako i D. Šafařík. Jenom ta Helenka zpívala tak falešně, že celkový dojem tím utrpěl ( a nemyslím si, že by to bylo "schválně"). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Marta je muzikál o výjimečné zpěvačce, která si podobnou poctu zaslouží, to jí určitě nikdo nemůže vzít. Jenže si nejsem jistý, zda zrovna tohle je úplně a zcela povedené. Předně mě překvapilo minimum herců, kteří se na inscenaci podílí. Tím pádem hrají více rolí. Ok, beru. Jenže mi moc nejde na rozum, proč Helena Vondráčková uzpůsobený kostým (hlavně tedy vlasy a šaty) má a domnělý Waldemar Matuška neobléká ani alespoň paruku či vousy. Co se týče hudby, tvůrci samozřejmě nic moc nevymýšleli a použili již existující skladby. Zazní hity i méně známé písně. Tady bohužel platí, že jediná zpěvačka je na pódiu Hana Holišová, ostatní zpívají příšerně. Ovšem pak je tu druhá strana mince. Já H. Holišovou znám i z jiných filmů a seriálů a mám ji rád, podle mě je to kvalitní herečka. Nicméně M. Kubišovou ztvárňuje značně afektovaně, pateticky, přehrává, spíše křičí až vříská. Vůbec mi to nesedělo a absolutně jsem nepochopil, proč tak tlačí na pilu a přehání to. Podobné je to i s chabou nabídkou kulis. Samozřejmě šlo o letní scénu, možná, že v sále všechno vypadá jinak. Ale tohle představení je kapánek odfláknuté. Kubišová by si zasloužila lepší poctu. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Marta je inscenace o jednom životě, se kterým si osud nebral servítky. Ale nebýt toho osudu, o kterém si sama Marta patrně nemyslí, že by byl nějak velmi nepříznivý, paní Kubišová by nebyla, čím je dnes. Ano, četl jsem názory, že jen využívala chlapy svým vampismem, což je samozřejmě mimo mísu. Ve skutečnosti je to jen projev určité neobliby, eufemisticky řečeno, této skvělé zpěvačky u těchto lidí. Já osobně si vzpomínám na malou hádku mezi mým kamarádem a mnou ohledně toho, kdo je lepší zpěvačka, ano, opět to věčné téma... Konkrétně battle mezi Kubišová - Rottrová. Možná mám poněkud jednodušší názor, ale paní Martu mám rád už hodně dlouho. Je to krásná ženská a krásný člověk s podmanivým hlasem a přitom skromná. Takže podle předchozích vět lze logicky ospravedlnit mé nekritické absolutní hodnocení této inscenace, která v rámci "Týdne dárků" na Artu byla óóóbrovským dárkem i pro mne! Děkuji za Martu a samozřejmě také za Hanu Holišovou, která, ač možná v některých očích působila pateticky a jako přehrávající, se této role zhostila naprosto profesionálně a vtiskla jí duši. P.S.: Právě teď mám ve svých sluchátkách Kubišku na Spotify... 😃 Zajímavý komentář: buchannon ()

brand28 

všechny recenze uživatele

Perfektní, skvělé i vtipné. Výkon Hanky Holišové...... waaaau!!!!!!!!! ... a ten zpěv.....Smekám. Šafařík jako Neckář - pecka, to bylo přesný 👍 Musím vyzdvihnout i zbytek obsazení. Mimochodem na hudební nástroje hráli opravdu sami a zpívali naživo. Musíte vidět!!! ()

Reklama

Reklama