Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Snad jediným plus tohodle dílu je fakt, že se i počtvrté vrátil Christopher Reeve, který mi nikdy nevadil. A tentokrát naposledy, protože se jednalo o stejně špatný díl, jako byla trojka. Stopáž se tentokrát zkrátila na 90 min a musím říci, že ku prospěchu věci. Bylo to sice špatné, ale musím říci, že mi to přišlo o něco míň tupé než trojka, ta je u mě naprosto nejhorší. Co ale nechápu u tohodle dílu je to, že si Lois nepamatuje, že Clark Kent je Superman! Vždyť se to přece dozvěděla ve druhém díle. To je absurdnost na entou...55% ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Ano,triky vypadají jak v S 1,to mi ale nevadí.Protože se nám vrátil strejda Hackman a Reeve má taky formu!Jak vyřeší světový"odraketění",ale hlavně co předvede na večeři ve čtyřech,když jsou vlastně jen tři!Souboj N -man kontra S -man zvládne jednim tahem!Teda musí trochu zašachovat ve vesmíru,ale v poho.Jako fanoušek Supermana Reeva doporučuji. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak opět jedno obří překvapení. Čekal jsem nějakou blbárnu, kde se bude mudrovat o potřeba světového míru... a ono se mudrovalo. Dohromady tak tři minuty z celého filmu. Zbytek je velmi zábavná oddechovka i se zajímavým příběhem na pozadí. Ta hlavní akční část děje je o tom, že veřejnost tlačí na Supermana, ať zbaví Zemi jaderných zbraní, což se ale nelíbí Lexu Lutherovi a postaví si svýho vlastního supermaníka. V druhé oddechovější části ale vidíme starého dobrého Clarka, který se začíná líbit nové šéfové a Lois z toho začíná být slušně zblblá. Mno, nejlepší je, že to opravdu krásně šlape. A tím myslím hlavně skvělého Christophera Reevea a Genea Hackamana, oba to jedou jak za starých časů a i když jsou triky a scénář o něco horší, pořád je to velmi fajn podívaná. (7/10) ()

infected 

všechny recenze uživatele

Skoro rarita.O tomhle dílu se málo ví poněvadž u nás nebyl nejspíš nikdy nijak prezentován.A není divu.Pokud tvůrci chtěli napravit supermanovu reputaci po slabé trojce,neudělali to zrovna nejštastněji.Čtyřka je nevýrazná,rozpačitá a dalo by se říct téměř blbost.Ale konečně kritizovat umí každý a já taky.A i takový trumf v podobě návratu Gene Hackmana jako Lexe Luthora neodvrátí film k brzkému zapomění.Atomový muž jako protivník je spíš lehce srandovní-blondak,korba s dlouhými nehty a elektrozující aurou kolem těla s hlasem vichřice.Jeho "destroy superman" vyvolá usměv.Triky jsou smutnou kapitolou.Chris za těch deset let od prvního dílu jako by nezestárl,za to Margot Kidder ano,ale ty vrásky a tmavé oční stíny ji překvapivě sluší.Přes všechna mnohočetná negativa si ale "boj za mír" myslím tři hvězdy objektivně zaslouží. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem tragédie! Tohle opravdu mohlo vzniknout pouze v Golan Globusu. Na filmu je vidět každý cent a to doslovně. Ale tentokráte je vidět každý cent, který se zde nepoužil. Triky jsou po 9 letech přímo otřesné. Jak je možné že film z roku 78 má mnohem lepší triky než z roku 87. Příběh by nemusel být zase tak debilní, navíc zde opět figuruje i Lex Luthor. Jenže těch logických kopanců je zde prostě příliš mnoho. Povedenou scénu jsem ve filmu zaznamenal pouze jednu a to když si Clark se Supermanem stále mění místa, když jdou k Lois na návštěvu. Celý film nejlépe dokumentuje scéna, kdy Superman při bitce na Měsíci raději opečovává americkou vlajku než aby zlikvidoval hloupého Nuclear Mana. Věděli jste že je možné ve vesmíru normálně dýchat? Rekapitulace jednotlivých dílů: I - 75%, II - 55%, III - 45%, IV - 10%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu nalezneme 336 chyb, což je druhý největší počet chyb ve filmu hned za filmem Apokalypsa z roku 1979 (TheSlezy)
  • Snímek se umístil na 40. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • V počátcích produkce byl Christopher Reeve zvažován jako režisér celého filmu. Producenti ho však nepovažovali za natolik zkušeného, aby zvládl celý film, nechali ho však režírovat některé vedlejší scény. (kenny.h)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama