Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Seriál s Beanem je fajn hlavně v originále s titulky, protože se člověk pobaví u originálního funění a xichtění hlavního herce Rowana Atkinsona. Bohužel vše má své meze a dokonce i Bean občas omrzí. Totiž anglický humor je jedinečný a většinou vtipný i pro české publikum...ovšem pokud dají stejné scénky i do velkého filmu a s pochybnou zápletkou pak nemůžou čekat nic jiného než šílený průměr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Skečmi nabitý hodinuapoltrvajúci gag. A čo je prekvapujúce, ani dej to nemalo zlý, proste totálny úlet. Atkinson proste vyžmýkal čo sa dalo a za to mu patrí moja vďaka. Aj preto ostane pre mňa postava Beana jedna z najnezabudnuteľnejších postáv vôbec. 95%. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA COOL HD - Chce se mi říct "Ty vole", protože filmu je už 20 let a já se opět udivuji, jak ten čas letí. Nespočítám, kolikrát jsem Beana ve filmu viděl, ale pokaždé mě skvěle pobavil a i po x-tém promítání mě to neomrzí. Film je nabytý super hláškami a legendárními scénkami (zejména ta část, kdy poplive a totálně znetvoří obraz Whistlerovy matky :)) Závěr v nemocnici je už hodně crazy, za to možná pár procentíček strhávám, ale i tak 5 hvězd dám. CZ dabing, kde i Rowan (v českém znění p. Saic) pár slov prohodí, mě neurážel. 90% // (29.9.2019) - Výborný, člověk se u toho skvěle pobaví a zavzpomíná na staré časy. Zábava pro celou rodinu, malý synek se bavil královsky. 95% (with A&J) ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Objektivně řečeno toto hodnocení není objektivní. Ani se o něj nebudu pokoušet, vždyť se přece jedná o Mr. Beana. Tato obskurní postavička si v mém srdci vydobyla trvale místo již velmi dávno. Pravda je, že filmový Bean není pravý Bean, přespříliš toho namluví a místy překvapí svojí inteligencí. Britskou klasiku krapet přebylo americké klišé, humor tak ztrácí na efektivitě. I přes tyto nedostatky stále zůstává mnoho zdařilých scén. Ať už je to začátek v galerii, nebo Beanem nakreslená Whistlerova matka, která je prozatím neoceněným uměleckým skvostem. Nezapomínejme, že spoustu umělců získalo slávu až po své smrti. O Beanově matce, jakožto avantgardě, ještě možná lecos uslyšíme. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean v televizi = absolutní špička televizního humoru. Mr. Bean v kině = rádoby vtipná rodinná komedie. Ne, to jsem nenapsal zcela přesně. Ono to sice je vtipné, ale tak nějak jinak. Některé scény jsou obšlehnuté z TV Beana a přesto se jim člověk zasměje znovu. Jiné jsou nové, originální a - slabé. Hold není to ten starý dobrý Bean. Ale přesto je tady pár výborných scének (Bean jako doktor v nemocnici, Bean poprskal obraz a snaží se jej zachránit apod.), kterým se člověk zasměje, i když se mu zbytek filmu třeba nelíbí. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Když David (Peter MacNicol) a Bean (Rowan Atkinson) jedou z galerie, hraje píseň „Stuck in the Middle with You“, kterou nazpívala Susanna Hoffs. Předtím, než se jde David vykoupat, hraje „Yesterday“ od Wet Wet Wet. (SONY_)
  • První film, který překročil tržby 100 milionů amerických dolarů před premiérou v USA. (Karlos80)

Reklama

Reklama