Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem rád za to, že se udělal ještě komix, protože hraný Asterix byl otřesný. Ale na druhou tomu něco chybí, aby to byl ten starý dobrý Asterix. Nemyslím si, že nové animace by uškodily filmu, to rozhodně ne. Ovšem pokulhává příběh - pop taneček a jiný výstřelky kazí atmosféru. Rád bych tomu dál i víc, protože mám Asterixe rád, ale bohužel si to nezaslouží. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Viditeľne slabšia časť Asterixov. Animácia je pekná, lepšia , no dej je menej pútavý a mne osobne vadil ten taký modernizovaný štýl ako je SMSka cez holuba a trápne disko s modernou hudbou, ktoré zaviedol v galskej osade ten vysušený blonďák. Film ani nebol taký vtipný ako som čakal aj keď sa sem tam niečo podarilo. Po tomto už nechcem ďalších Asterixov. 45% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dost velká hrůza. Nečekal bych, že kreslený Asterix bude někdy tak strašně špatný. Velmi pravděpodobně to je tím, že autoři totálně porušili základní myšlenku - souboj s Římem. Vikingové jsou sice zajímavé téma, ale pro Asterixe se ani trochu nehodí. A ten příběh taky nestál za nic. Prostě velká bída. 20% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv takřka vymizel duch tradičních kreslených asterixovek, nemůžu říct, že by bylo tohle pokračování velkým průšvihem. Zasmál jsem se několikrát, nenudil jsem se. To jen za diskohrátky Zničehonixe bych nejradši někoho pleskl po držce smradlavou rybou. Ve výsledku neurážející, průměrný kreslený film, který o stupeň níže od předešlých dílů shazuje důraz na vážně míněnou dobrodružnost a patos, který by slušel filmům úplně jiného studia. Obelixem naštosovaní divočáci na člunu jsou však snad nejlepším gagem na tohle téma v historii série... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Silné Zklamání. Na Asterixovi sem vyrostl a "Asterix a Normani" je můj velmi oblíbený díl. Potenciál předlohy (a Asterixovský potenciál obecně) však zůstává zcela nevyužit. Trapné taneční scény (zlatá tancující zvířátka!!) a minimum vtipů činí Asterixe zcela nevýrazným, průměrným, a zaměnitelným aniovaným filmem. V záplavě Disneyovské produkce zcela splývajícím. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama