Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

novoten 

všechny recenze uživatele

Modernizace je občas úsměvná, občas stydlivě trapná, ale jinak se příběh drží klasických asterixovských schémat, která na mě vždy fungovala. Chybí ale nějaká legendární scéna, kterých bylo ve starších dílech požehnaně a celé vyznění je tak příliš romanticko-dobrodružno-dramatické. Chtělo by to ještě víc shazovacích hlášek, aby se dostavila potřebná odlehčenost. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Tu si dovolím nesúhlasiť s väčšinou užívateľov databázy. Asterix a Vikignovia sú po štyridsiatich rokoch existencie galského mýtu azda najlepším dielom série. Vizuálne je to úchvatné dielo, moderný look a spracovanie Asterixovi jednoducho prospeli. Príbeh je už tradične variáciou na predchádzajúce a vtipov fakt nie je veľa, ale sú to zase tí sympatickí, svieži hrdinovia, ktorých si pamätám z animáku Asterix v Británii. Má to navyše čosi ako hmatateľnú atmosféru, dobrú gradáciu a kvalitné "akčné" scény, takže za mňa veľký palec nahor! (80%) ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Viditeľne slabšia časť Asterixov. Animácia je pekná, lepšia , no dej je menej pútavý a mne osobne vadil ten taký modernizovaný štýl ako je SMSka cez holuba a trápne disko s modernou hudbou, ktoré zaviedol v galskej osade ten vysušený blonďák. Film ani nebol taký vtipný ako som čakal aj keď sa sem tam niečo podarilo. Po tomto už nechcem ďalších Asterixov. 45% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Základní premisa celé série s Asterixem a Obelixem spočívající v heslu „Dej římskému legionáři do držťky!“ je pryč a s ní se vytratilo i ono kouzlo, jímž oplývali předchůdci tohoto díla (o hrané verzi raději taktně pomlčím). Celé schéma příběhu se zeštíhlilo na bojový výcvik náčelníkova metrosexuálního synovce a na protější straně stojící partu Vikingů, kteří se chtějí naučit strachu. Celá zápletka však postrádá ráznější náboj, který by ji opravdu vynesl na Olymp zábavy. Vršení gagů představuje nekontrolovanou dávku neinvenční beznaděje, jakou vůbec jde vyplodit. O tom, že Obelix má rád divočáky každý ví, že kouzelný lektvar dělá divy i se staříky taky, tak proč se tím tvůrci vůbec zaobírají? Respektive jde spíše o to, že právě tohle jsou jediné „frky“, kterých se dočkáme. Zbytek je zoufalá vata, který je dneska k vidění v každém druhém animáku. Snaha o modernizaci (trance party a vůbec celá písničková intermezza jsou otravná) má přesně opačný efekt a shazuje snímek za hranice trapnosti, z níž se už ničím jiným nevyhrabe. Legenda se sice pohřbila už před lety hranou verzí, ale kreslíři jí zdatně sázejí na hrob macešky… ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dost velká hrůza. Nečekal bych, že kreslený Asterix bude někdy tak strašně špatný. Velmi pravděpodobně to je tím, že autoři totálně porušili základní myšlenku - souboj s Římem. Vikingové jsou sice zajímavé téma, ale pro Asterixe se ani trochu nehodí. A ten příběh taky nestál za nic. Prostě velká bída. 20% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno