Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

bouchy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mi bylo dost smutno. Tvůrcům se podařilo zlikvidovat vše, co pro mě - a jsem si jist, že nejen pro mě, ale i pro spoustu dalších fandů, kteří v dětství hltali kresleného Asterixe - tyhle postavičky a příběhy kdy znamenaly. Vražda jedné velké legendy. Rozmašírovali původní nápad, vysekali veškeré kouzlo a charakterům odřezali jejich pravou tvář. A co teprve ta kvanta narážek na moderní dobu? Proč, proboha? Kdyby to bylo alespoň vtipné... takhle jsem měl pocit, že tvůrci nepočítají s tím, že na film se bude dívat také někdo od jedenácti výš. Z dospělého diváka odkojeného na původních příbězích dělají dementa. V porovnání se staršími filmy slabá jedna hvězdička (a to jen za to, že jsou si postavy alespoň podobné). V porovnání s původním příběhem - Asterix a Normané - jasný odpad! Už dlouho se mi nestalo, že bych měl chuť právě přehrávaný film vypnout a potřísnit kyselinou. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle boj musel Asterix prohrát. Vikingové ho totiž napadli ze zálohy, obsadili pozice režisérů a film pod jejich vedením postrádá švih a vtip starších animovaných filmů s hrdinnými Galy. Pokud mi jako nejlepší vtip přišlo použití jakési popové verze rockyovského hitu Eye of the Tiger při scéně tréninku Zničehonixe, je v nepořádku buď film nebo já. :( ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Moc Asterixů za sebou nemám, ale nebylo to překážkou. Sada univerzálních gagů poplatných moderní době, vetknuta do zcela pochopitelného příběhu, tvoří stravitelný celek pro neználky i ortodoxní hltače zároveň. V záplavě 3D animovaných leporel navíc strohá 2D animace působí jako zmrzlinový špalek uprostřed parného léta. Příjemnný oldsCOOL. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Modernizace je občas úsměvná, občas stydlivě trapná, ale jinak se příběh drží klasických asterixovských schémat, která na mě vždy fungovala. Chybí ale nějaká legendární scéna, kterých bylo ve starších dílech požehnaně a celé vyznění je tak příliš romanticko-dobrodružno-dramatické. Chtělo by to ještě víc shazovacích hlášek, aby se dostavila potřebná odlehčenost. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Tu si dovolím nesúhlasiť s väčšinou užívateľov databázy. Asterix a Vikignovia sú po štyridsiatich rokoch existencie galského mýtu azda najlepším dielom série. Vizuálne je to úchvatné dielo, moderný look a spracovanie Asterixovi jednoducho prospeli. Príbeh je už tradične variáciou na predchádzajúce a vtipov fakt nie je veľa, ale sú to zase tí sympatickí, svieži hrdinovia, ktorých si pamätám z animáku Asterix v Británii. Má to navyše čosi ako hmatateľnú atmosféru, dobrú gradáciu a kvalitné "akčné" scény, takže za mňa veľký palec nahor! (80%) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno