Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kdybyste komukoli dali jakýchkoliv pět dílů kresleného Asterixe včetně Asterixe a Vikingů a zeptali se ho, který mu stylem přijde nejvíce vybočující z řady, vsadím se, že jmenuje právě tento. Příběhy tohoto malého Gala jsem v dětství milovala víc než jakoukoliv jinou pohádku a některé díly bych možná ještě dnes uměla citovat od první do poslední minuty zpaměti, ale tohle je skutečně slabota. Běžní Asterixové si s odkazy na kulturu hráli, takže pokud jste si nějaký díl pustili jako děti, mohlo se stát, že všechny ty narážky ("mamá veslovala za Oxford a papá zase za Cambridge") nepochytíte. Jenže právě v tom spojení infantility s "dospěláckou" inteligencí spočívala Asterixova síla. Tady hravost zmizela a místo ní tu máte poštovního holuba s názvem eSeMeSka, metrosexuální hocha a švédskou Ikeu. Té (nepříliš vtipné) poplatnosti době a modernosti je nakonec hodně škoda, protože naděje tohoto Asterixe na nějakou životnost v dějinách času (kterému dítěti za dvacet let dojde, co slovo SMS znamená?) se pohybuje v uzavřeném intervalu nula, nula. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po těch dvou hraných dílech sem si už celkem zvyk na Depardieho a Claviera a tak mi chvilku trvalo než sem se přeorientoval na animovanýho Asterixe a Obelixe. Nicméně se nejedná stejně o žádnej převratnej díl. Je to vcelku normální asterix s několika povedenýma fórkama a s průměrným příběhem. Ale díky kratší stopáři to ani moc nevadí a zabaví to slušně,ale už sem viděl daleko lepší díly ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem rád za to, že se udělal ještě komix, protože hraný Asterix byl otřesný. Ale na druhou tomu něco chybí, aby to byl ten starý dobrý Asterix. Nemyslím si, že nové animace by uškodily filmu, to rozhodně ne. Ovšem pokulhává příběh - pop taneček a jiný výstřelky kazí atmosféru. Rád bych tomu dál i víc, protože mám Asterixe rád, ale bohužel si to nezaslouží. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle boj musel Asterix prohrát. Vikingové ho totiž napadli ze zálohy, obsadili pozice režisérů a film pod jejich vedením postrádá švih a vtip starších animovaných filmů s hrdinnými Galy. Pokud mi jako nejlepší vtip přišlo použití jakési popové verze rockyovského hitu Eye of the Tiger při scéně tréninku Zničehonixe, je v nepořádku buď film nebo já. :( ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Kupodivu poctivá práce a důstojné pokračování tradice. Obrázky klasické, sice barevnější s malinko tvrdšími liniemi, ale nic, na co by se nedalo zvyknout (asi jako když Rychlé šípy převzal po Fischerovi Čermák :-) ); ozvuky současnosti k Astérixovi odjakživa patří a jsou do toho zapasované nehumpolácky, takže s nimi nemám problém; komu nepřipadá vyrovnané soupeření s Vikingy zajímavější než nekonečné šikanování Římanů, může si smlsnout na trápení náčelníkova synovce; děj ani humor netrpí na hluchá místa jako leckteré z původních dílů. Scénky s druidem a bardem působí pravda trochu jako z povinnosti, ale stejně si nejsem jistý, jestli se to náhodou ze všech animovaných Astérixů nejvíc neblíží náladě, kterou si pamatuju z dětství z komiksů, takže všeobecné nevoli (i u mých vlastních ratolestí) nerozumím. Neslyšel jsem český dabing, možná bude pes zakopaný tam. Za mě stejné hodnocení jako u většiny starých dílů. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama