Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka s krásnými auty a skvělými postavami. Už se těším na další díl. EDIT 2023: I přes moji únavu ze 70s honičkových filmů je i v opakovaném shlédnutí Polda a bandita asi nejzábavnější z těchto filmů. Absolutní frajer Reynolds, který zná každýho s vysílačkou napříč státy, k smrti roztomilá Fieldová a fanstastický Jackie Gleason jako klející, urputný polda, který si musí poradit s dementním synem i armádou často nepřejícících konkurečních poldů. Doslova gejzír hlášek, vtípků a nonstop jízda plná povedených bouraček. A potěšilo i finální vzájemné vyjádření respektu obou soupeřů a pomrknutí na další díl. 4* ponechávám. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

John Zachary Delorean stavěl evidentně ty nejlepší vozy u značky Pontiac. V hlavní auto-roli tohoto snímku nehraje nikdo menší než předchůdce legendárního Kitta (Knight rider - Pontiac Trans America). Úsměvný (a občas i výsměvný) film má jednoduchý nápad, který nikterak nekomplikuje, ale jednoduše podá. Pokud by se tento film dal označit jako road movie (a to on se opravdu dá), zcela nepochybně se jedná o jeden z nejlepších road movies, co jsem kdy viděl. 4*. A to kvůli druhému dílu. - Viz. komentář - Polda a bandita 2. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo kolem 10, táta mi film pustil od těch dob skoro každý den si video od filmu neodpočinulo. Skvělké scény dobré honičky, skoky kde se tají dech, kráská žabka (nevěsta na útěku) , nepříjemný tlustý polda, jeho debilní syn, který vše zmrvil a nakonec neodolatelný Bandita. K tomu není co říct je to nezapomenutelný a skvělý film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Turbulentná, čistokrvná ( hlavne ) americká zábava, ktorá je prakticky non-stop naháňačkou po cestách, výpadovkách, prašných cestičkách a všemožných iných lokáciách. Plyn je stále na podlahe, film má okrem buranského, aj inteligentný humor a skok cez rozbitý most je zrejme ikonou kaskadérskej činnosti v Hollywoode. Takže milé prekvápko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej americkej jih už není, co býval. Prohání se jim tam černý trans Američan a hoši s děravými prostěradly nikde.. Přitroublé předvádění se pro prachy, slávu a srandu, ve kterém klidně mohli jíst fazole Bud Spencer s Terencem Hillem. Stejně jako u Konvoje jsem měl z té komunity fanfarónů sypajících vidlácká moudra osypky. Soutěž mezi Reynoldsem a Sally Field, komu džíny těsněji obepnou prdel, skončila nerozhodně. Soutěž o největšího žvýkajícího lumena, jenž je z profilu stejně úžasný jako z boku, vyhrál bezkonkurečně první jmenovaný. Byl by v tom zcela nevinně, ale kdybych ke konci potkal Ivana Mládka, vytrhnu mu nástroj a rozmlátím o hlavu.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Buford T. Justice bolo meno skutočného diaľničného policajta pôsobiaceho na Floride, s ktorým kedysi pracoval otec Burta Reynoldsa. (m.a.t.o.)
  • Cledus (Jerry Reed) jazdí na ťahači Kenworth W900, ročník 1974. (m.a.t.o.)
  • Anglické slovo "Smokey" je slangové pomenovanie pre šerifov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama