Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (427)

kingik 

všechny recenze uživatele

James Bond pronásleduje padouchy ze sovětské rozvědky a ocitá se za železnou oponou. Odhalování ilegálních obchodů s nebezpečnými zbraněmi ho postupně zavede až do Rusy okupovaného Afganistánu. Tato bondovka se za každou cenu snaží provokovat svým podtextem tehdy velmi napjaté vztahy mezi oběma velmocemi a film to tak mnohdy žene do zbytečného extrému a ubírá mu to na zábavnosti. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť. Dalton sa na tú rolu proste hodí. Toto je, povedal by som, jedna z najvydarenejších Bondoviek. Síce mi tam trochu nesedel ten až príliš milostný vzťah, avšak film je plný akčných i vtipných scén. Hrozne sa mi napríklad páčilo, ako rakúski pohraničníci pozerali, keď Bond a jeho nová priateľka, utekali z Československa. Timothy Dalton sa na Bonda celkom dobre hodil a ozaj tento film považujem za jednu z najlepších z bondoviek. Je mi celkom jedno, kto hrá Bonda, najpodstatnejší je scenár. Napínavá bondovka od začiatku až do konca. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové přichází v pořadí čtvrtý agent: Dalton...Timothy Dalton. S jeho příchodem končí veškerá aura, že mise 007 jsou jedna velká zábava, jsou pěkně tvrdé a drsné a nový Bond je vůbec rád, když má čas na ženy. Akce byla zase super, jen je trošku škoda, že Daltona nedali dříve.V posledních "Mooreovkách " by měl nesporně 5* . Daltonovi já osobně toho Bonda velmi věřím a upřimě nechápu tu vlnu kritiky co se na něj snesla, to je jak kdyby byli všichni agenti nebo co? Pěknej Dech života dal 007 nový Bond. Jen volám po BondGirl, která by mě posadila na prdel, zatím jsou "jen" hezké. Původně jsem chtěl dát 4*, ale ne za ten Afganistán a tu akci v Blavě má plnej počet, at mu ten dech pořádně vydrží. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

WOW! Tak tomu sa hovorí pekelný prerod série. Úžasný Dalton, perfektný dej, napätie, tempo, sexy Bondgirl, Aston Martin, Blava, Afganistan, KGB, syntetizátorový soundtrack, A-ha ... proste všetko, jedna z najlepších Bondoviek vôbec, Dalton mal prísť už skôr. Bondovky s Rogerom Mooreom si v priebehu prvých troch-štyroch dielov vytvorili vlastný štýl a trademarky, o to horší bol ich koniec, keď sa v tom utápali. Tie isté hlášky, tie isté akčné scény, tie isté motívy, ten istý dej, len s malými obmenami. Príchod Daltona nielen že omladil Jamesa Bonda, ale dal mu aj vynovenú tvár - hlavne skvelý mix akurátneho množstva humoru, romantiky a akcie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#15 - Daltona a Lazenbyho považujem len za takých dočasných náhradníkov medzi ozajstnými agentmi 007. Lazenby mal tú smolu, že prišiel po Connerym, Dalton teda mohol využiť výhodu starnúceho Moorea a nahradiť ho hlavne v senilnejúcich akčných scénach. Chýb však nastalo viac. Dalton je v akčných scénach pomerne svižný, ale ak to porovnám, tak asi aj tie treba vedieť zahrať. Charizmu nechal zavesenú niekde doma na vešiaku a tak to všetko zachraňoval len kvalitný scenár. A potešili najmä počiatočné scény z prostredia Bratislavy a Slovenska a originál slovenská reč, nie nejaká úbohá náhrada ruského nárečia. 65%. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (49)

  • Product placement v tomto filmu zahrnuje tyto značky a výrobky: auta Aston Martin Lagonda a Audi AG; pivo Carlsberg; Harrods; šampaňské značky Bollinger; Cartier; Phillips; archivní skotskou značky J&B; hodinky Rolex. (novoten)
  • Po delší době je Bondův (Timothy Dalton) vůz Aston Martin DBS V8 Vantage opět doplněn řadou nadstandartních prvků. Doplněn je výsuvnými lyžemi pro pohyb na sněhu, vysílačkou schopnou zachytit policejní frekvence, pneumatikami s výsuvnými hřeby pro pohyb na sněhu, laserem, raketovým střelami, neprůstřelnými okny, autodestrukčním tlačítkem a raketovým pohonem, který byl ve skutečnosti však jen hořícím plynem. (Martin_Happy)
  • Je velmi dobře vidět, že plynové potrubí, kterým se pohybuje speciální vozidlo, má velmi ostré zatáčky a je tedy vyloučeno, aby takové vozidlo těmito ostrými zatáčkami projelo. Muselo by zůstat v zatáčce viset. (pjotri)

Reklama

Reklama