Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (426)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle bondovka rozhodně patří k těm lepším a to přestože k Timothy Daltonovi role zrovna dvakrát nesedne. Film má vše, co si divák představí, že by měla bondovka mít. Cestování, akci i humor. K tomu, aby mohla patřit mezi ty nejlepší ji chybí silnější obsazení. Mám tím na mysli záporáky, ti jsou zde opravdu nevýrázní a pro nedostatek charisma budou zapomenuti. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Neurvalý James Bond v podání Timothy Daltona je takřka úplným protipólem vtipkujícícho postaršího gentlemana Rogera Moora. I tento film je proti předchozím Moorovkám zbaven lehkosti a nadsázky, naštěstí to však vůbec neovlivňuje kvalitu snímku ani jeho zábavnost. Našinec si jistě nejlépe zapamatuje honičku s VB, avšak skvělých scén je tu víc. Škoda necitlivě nastavovaného konce. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ideálním způsobem, jak se nezbláznit z nekonečných spekulací o pandemii, je zavřít se na celý den s filmem, na který máte zrovna náladu - a napsat jeho analýzu. Třeba s relativně málo diskutovanou bondovkou DECH ŽIVOTA, která má přitom překvapivě členité vyprávění a jednu psychologicky i herecky nečekaně komplexní scénu, kterou bychom v předchozích bondovkách sedmdesátých a osmdesátých let hledali marně: Uhýbání pohledem, dvojí vědění a komplexnost vyprávění: poznámky k bondovce DECH ŽIVOTA (The Living Daylights, 1987). ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Konečně! Bond v totalitním Československu! A to rozhodně déle než jen na skok. Slovenštiny si zde opravdu užijete a slovenská štátna bezpečnosť se taky docela snaží. Navíc, Bond-Girl jako muzikantka, co víc si přát? Bohužel to je asi jediné, čím je pro mě tenhle Bond zajímavý, i když celkově znamená výrazný posun v celé sérii. Dalton mi jako Bond vůbec nesedne a celkově film působí všednějším (někdy až nechtěně směšným) dojmem a postrádá onu Bondovskou atmosféru. Ale to vlastně obě Daltonovky. První Bond, který se u nás objevil v kinech. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

No takhle se mi to líbí. Konečně změna. Po těch letech s Moorem je tenhle kousek osvěžující jak ranní rosa. Změna je jasná už v úvodu, kdy Bond sletí s padákem na loď. Zatímco jeho předchůdce by řekl něco hrozně šarmantního a do situace nevhodného, Dalton nasazuje vážnou tvář a takovou tu nevyhnutelnost a bezradnost situace, ze které divák cítí vážnost a ne, že to bude nakonec všechno v pohodě. A to se mi věru pozdává. Glen ve zpracování výrazně přitvrdil a brutalita nezná mezí, dokonce se objevuje krev, což byl od Conneryho dílů prakticky zapomenutý artikl. Největší zklamání a kaz na filmu je pro mě scénáristicky přestřelený závěr. Tam už těch nesmyslů a přitažeností bylo příliš. Přesto však výborná bondovka a Timothy Dalton v kožené bundě je neskutečně cool. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (49)

  • Product placement v tomto filmu zahrnuje tyto značky a výrobky: auta Aston Martin Lagonda a Audi AG; pivo Carlsberg; Harrods; šampaňské značky Bollinger; Cartier; Phillips; archivní skotskou značky J&B; hodinky Rolex. (novoten)

Reklama

Reklama