Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (427)

kingik 

všechny recenze uživatele

James Bond pronásleduje padouchy ze sovětské rozvědky a ocitá se za železnou oponou. Odhalování ilegálních obchodů s nebezpečnými zbraněmi ho postupně zavede až do Rusy okupovaného Afganistánu. Tato bondovka se za každou cenu snaží provokovat svým podtextem tehdy velmi napjaté vztahy mezi oběma velmocemi a film to tak mnohdy žene do zbytečného extrému a ubírá mu to na zábavnosti. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bondovky mám zatím nakoukané pouze odsud vejš, takže neposoudím změnu stylu (pokud nějaká byla) oproti Mooreovi, ve srovnání s 90. léty mi to ale přišlo strašně strnulé a šedivé a celkově to klasifikuju jako mírně ubíjející bondovský průměr s fajn akcí (hranice umí Bond přecházet jako nikdo :) Poprvé jsem dostal hroznou chuť natočit si vlastní bondovku. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ideálním způsobem, jak se nezbláznit z nekonečných spekulací o pandemii, je zavřít se na celý den s filmem, na který máte zrovna náladu - a napsat jeho analýzu. Třeba s relativně málo diskutovanou bondovkou DECH ŽIVOTA, která má přitom překvapivě členité vyprávění a jednu psychologicky i herecky nečekaně komplexní scénu, kterou bychom v předchozích bondovkách sedmdesátých a osmdesátých let hledali marně: Uhýbání pohledem, dvojí vědění a komplexnost vyprávění: poznámky k bondovce DECH ŽIVOTA (The Living Daylights, 1987). ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Výměna utahaného starého pána Rogera Moora, kterého musel zastupovat kaskadér i při pití šampaňského, za naspeedovaného agresora Timothy Daltona mě úplně vytrhla z komfortní zóny. V něčem se skutečně jedná o návrat ke Conneryovskému pojetí řeznického psa, který k sobě ženské strhává za nadloktí, ve většině situací jedná jako chladnokrevný psychopat a to, že mají děvčata takové tendence propadat jeho charismatu, je zejména z toho důvodu, že jsou úplně pitomá. Z Daltona navíc ještě jde cítit ta osmdesátková zrychlenost, netrpělivost, impulzivita a agrese, díky čemuž sice působí hrozivě a nevyzpytatelně v akčních a dramatických scénách, vůbec mu však nesedí pokusy o gentlemanství, romantiku či vtipné glosování. Jako Bond celkově ale je Living Daylights dramaturgicky výborně ošetřené dobrodružství s hromadou obsahu. Ocitneme se zde na Gibraltaru, v Anglii, Československu, Rakousku, Maroku i Afgánistánu a to i přesto, že tento Bond má zatím nejmenší počet států, ve kterých se natáčel, snad s výjimkou Dr. No. Na druhou a poslední bondovku s Daltonem se docela těším, ale zároveň jsem rád, že po ní už půjde do prdele, protože tohle pojetí protagonisty neutáhne celou mnohadílnou sérii. Takových hrdinů tehdy totiž bylo spousty. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Preč sú časy suchohumorného Moora, ubralo sa na vtipe, nadsádzke a charizmatickom hlavnom predstaviteľovi - pridalo sa na akcii, prepracovanosti a bohatosti scenára...Dalton je priemerný ničím zaujímavý chlapík, ktorý sa podľa mňa pre rolu Bonda veľmi nehodí, ale inak sa táto bondovka môže kľudne a bez hanby zaradiť medzi ostatné 007 produkty... ()

Galerie (187)

Zajímavosti (49)

  • Pierce Brosnan měl Bonda na dosah už v polovině 80. let. Pátou sérii „jeho“ seriálu Remington Steele (od r. 1982) společnost NBC na jaře 1986 zrušila a „volný“ Brosnan mohl v půlce stejného roku absolvovat třídenní kamerové zkoušky na agenta 007. Oznámení, že byl vybrán do role Bonda ale způsobilo náhlý nárůst zájmu o Remington Steele, natěšená NBC tři dny před vypršením opce prodloužila Brosnanovi smlouvu a ohlásila 5. sérii. Naštvaný producent Albert R. Broccoli stáhl nabídku a prohlásil, že nechce svět 007 propojit s televizním seriálem. Remington Steele však měl vlastní problémy (mluvilo se hlavně o nesnášenlivosti Brosnan–Zimbalist a celkově klesající sledovanosti). Bylo natočeno pouhých 6 epizod a seriál definitivně zrušen. Naštěstí se hněv Broccoliho týkal NBC, nikoliv Brosnana, a ten si tak později Bonda zahrál. (kenny.h)
  • Policisté hlídající horský tunel byli vyzbrojeni samopaly HK MP5, které tehdy ve výzbroji VB nebyly. Stejně tak nebyl ve výzbroji armády kulomet MG 42, který byl používán na pásovém vozidle. (JohnSmith)
  • Zbraň, kterou James užívá během ostřelovací epizody v Československu, je puška Walther WA 2000. (novoten)

Reklama

Reklama