Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Moc dobre nechápem, prečo bol tento filmík taký zatracovaný. Nejedná sa síce o niečo priekopnícke, ale zato príjemne pobaví už len tou natrhnutou originalitou nápadu, a mimozemský monster zloduch ma strašil po večeroch, obzvlášť jeho ľudské "ja". Celý tento film sa tvári príjemne nad vecou, a to je jeho veľké plus. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,DNES VEČER ZASIAHOL LASEROVÝ LÚČ NEXUS SOMIMUS." ,,A TO JE ČO? PREDMESTIE CLEVELANDU?" __ Howarda som túžil vidieť najmä pre jeho výrazný neúspech i divákov aj kritiky, radiaci ho medzi najhoršie filmy dekády. Ako to už býva, nepriaznivé reakcie naň boli prehnané a z môjho pohľadu ,,Káčer Howard" zosobňuje typický priemer medzi vtedajšími ,,dobrodružnými sci-fi komédiami", netradičným akurát postavou hlavného hrdinu. Mnohým zrejme prekážalo jeho zosmiešňovanie americkej kultúry (nielen) 80. rokov. Možno preto povedať, že ide o zamýšľanú paródiu, ktorá sa minula svojmu účinku kvôli prostoduchému šablónovému deju a množstvu viac alebo menej vtipných klišé. Niektoré situácie by som si vedel predstaviť spracované viac dotiahnutejšie a ako povedali iní, na škodu sa javí tiež úvodné okamžité opustenie kačacieho sveta, kde sa stihlo načrtnúť niekoľko milých vtípkov (kačka v kúpelní ,,hore bez"). Predstaviteľ Howarda bol prekvapujúco znesiteľný, Tim Robbins prevažne trápny a Jeffrey Jones s typickým výzorom úchyláka bol najmä počas svojho premieňania sa absolútne delikátny. Zamýšľam sa, aké by boli moje dojmy z filmu, keby som ho videl pred dvadsiatimi rokmi, pretože masky a vizuálne efekty príšer boli čarovné. (2135. hodnotenie, 139. komentár k filmu) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době velice smolný film, který dnes vypadá jako obyčejná komiksová sci-fi zábavná rodinná podívaná, ze kterého 80. léta doslova září. Onen komiks skutečně vycházel a byl vcelku populární a tak není divu, že vznikl i film. Jenomže jeho odklonění od předlohy fanoušci prostě nepřijali. Nemělo to ten správný satirický šmrnc a dobrodružnost. Vyloženě dětský film to není, ale dnes už to ani jim nijak neuškodí. Při sledování snímku tedy doporučuji pustit svou roušku fantazie a bavit se. Berme to jako předchůdce známých ‘Želvy ninja’. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

80. léta podobně cáklým projektům přála. Vznikly často filmy, nad kterými zůstává rozum stát, hlavně tedy pokud jde o dobrodružno- fantastický žánr (Conan, Krull, Zlaté dítě, Kačer Howard, Návrat do Budoucnosti - tedy myšleno s ohledem na určitou evoluci). Kačer Howard ve své době byl tedy jasný reprezentatem. Poskytl svou jistou verzi univerza a celé to zakončil záchranou Země. Lea Thompson velmi sexy, Tim Robbins tak akorát na ránu mezi oči, Jeffreyho Jonese si nejde nezapamatovat. Triky otřesné. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To tak člověk slyší o některých filmech, jak jsou skutečně hrozné, ale když se na ně podívá, tak nakonec zjistí, že to vůbec tak strašné není. Jasně, tohle je komedie, kde se herci pitvoří, což nesedne každému, Tim Robbins je zde hrozný, ale já jsem se u snímku docela bavil, bylo to pěkně ujeté a místy i přišel nějaký ten dobrý nápad. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Willard Huyck si po finančním propadu Kačera Howarda už nikdy "neškrtnul". (Rodriguez)
  • I když má Kačer Howard nesporné kouzlo, v době svého vzniku se moc do vkusu diváků ani kritiků netrefil. Navíc byl zatraceně drahý, takže si získal post "velkolepého propadáku". (Rodriguez)

Reklama

Reklama