Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s plno informacemi zde v komentářích - všechno mimo režie tu vyšlo. Ale bohužel mi to přijde trapné, nenašla jsem tam jediný vtip, který by mě vážně pobavil, a celkově mi to přišlo bohužel až otravné... Viděla jsem to již před několika lety a již v tu dobu jsem byla hlavně s hereckými výkony spokojena a to se ani teď nezměnilo, ale mít to pod palcem někdo jiný, tak by to bylo lepší...Pro mě to bylo tak, že jsem viděla to "nebezpečí" až pod tím vrchním obalem a myslím si tedy, že to hlavní "poselství", které tento film měl, jsem zachytila..Je to pravda - společnost a její veškeré tlaky, které na lidi má - je až nebezpečně nebezpečná...Je to tak a proto ten závěr je tak "absurdní" a nepředvídatelný... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ano, civilizace je naprostý hnus a tak se všichni svlékněme do naha, zdrhněme do divočiny, chovejme se jako zvířata a bude mír na světě... Uf. Když ale pominu tu extrémně naivní myšlenku celého filmu, tak to má celkem dobrý scénář, je to slušně zahrané, sem tam něco pobaví a i ten nápad je zajímavý. Akorát tomu chybí nějaké tempo, atmosféra a určitě ten nápad šlo i líp využít, takže se mi to od jisté chvíle omrzelo a celé to bohužel spadlo do průměru. Gondry má dost lepších filmů, ale má i horší. Slabé 3* ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Nebyla to komedie, spíš takový sled absurdit, který jnebyl snad špatně napsán, ale režijně se s tím měl asi popasovat někdo jiný. A kromě toho si myslím, že tohle byl zřejmě nejslabší Kaufmanův zfilmovaný scénář. Ne že bych se nebavil vůbec, ale přes 50% mně ta zábava nevynesla. Když to srovnám s tím výletem na Kokořín... ()

Jeržik odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně odpadová "komedie", jenž by mohla být zařezena do soutěže "Kdo v ní najde podařený vtip, vyhrává". Hlavní cena by mohl býtl pobyt v psychiatrické léčebně(polopenze, polstrovaná cela, vzduch přeceďenej přes mříže, výhled do zdi, atd.), kde by byla možnost se na vycházkách s tvůrci tohoto filmu potkat... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

charlie kauffman vo svojich začiatkoch a už úplne geniálny - divoký, originálny, vtipný . . . a gondry nie je o nič menší génius, dokázal to už debutom, ďalšími filmami to len potvrdil - vznikol film, aký si ani nedokážete predstaviť, vzniklo dielo, ktoré vás prekvapí, pobaví, možno dojme, čo ja viem, možno s vami neurobí nič - mňa ale nadchlo, zbožňujem kauffmanovu nápaditosť a fantáziu, úžasné scény, detaily také, že milovníci dobrých scenárov zaplesajú od radosti, skvelé dialógy a situácie ("Môžete mi povedať, kto je ten malý chlapec čo s nami sedí za stolom" . . .) krásna Patricia Arquette (oddepilovaná, poprosím) a jedno veľké . . . anineviemakotonazvať . . . šialenstvo. Čo je ale úžasné, že Kauffman s Gondrym (v podstate s hocikým - teda aj s Jonzem) nedokážu urobiť niečo len tak, prvoplánovo, vytvoria úplne neuveriteľne bizarný príbeh takým spôsobom, že je to uveriteľné a navyše to nie je samoúčelná prehliadka tvorivej potentnosti autorov, ale niekoľkovrstvové dielo s myšlienkou . . . ale hlavne zmysel pre humor tých dvoch mi nesmierne sadol (čo sa možno nestane u každého, lebo je, priznávam, dosť ojedinelý) ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama