Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (299)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších (i když ne zcela čistých) horrorů 90. let. Jisté kruhy tvrdí, že tento snímek byl velkou inspirací pro hru Silent Hill. Pokud jste ji hráli (nejstrašidelnější hra na PlayStation), možná tomuto tvrzení dáte za pravdu. Jakubův žebřík je co se týče atmosféry mnohem "silenthillovitější" než film, který byl podle této hry nakonec natočen. Dvojhvězdičkovou averzi některých mých oblíbených uživatelů (obitus, Cabal, Paldini) v tomto případě příliš nechápu, ale každý máme chvíle, kdy z nějakého důvodu nedokážeme ocenit jinými pochopenou kvalitu. :-) Jakubův žebřík patří k nejpůsobivějším a nejchytřejším mysteriozním filmům 90. let. Možná je z nich tím úplně nejlepším. A to počítám i snímky Davida Lynche ze stejné dekády. Právě Lynchovi fanoušci dokáží myslím Jakubův žebřík dobře ocenit. A totéž platí pro (přemýšlivější) hráče Silent Hillu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoli bych Jakobův žebřík neoznačil tak úplně za horor, je zde mnoho scén, z kterých jde husí kůže. Zároveň je to další z řady snímků, které charakterizuje věta "Válka je svinstvo". A o válečné svinstvo tu vlastně jde, ale nechci spoilerovat, i když se o to postaral už text obsahu, pokud jste ho četli. Myslím, že tenhle film by žádný hororový fanda neměl vynechat. Takovéto temné thrillery mám prostě rád. Zvlášť, když se v hlavní roli objeví sympaťák, jako je Tim Robbins. Moc se mi to líbilo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pri tých nervoch, čo sa z toho nakoniec vykluje, prakticky nie je možné, aby vás ten film nesklamal. Veľmi dobré a rozhodne najlepšie, čo kedy Lyne natočil. Hororové scény za päť hviezdičiek. Niečo tak ojedinelé, divné a dokonalé, ako je scéna na párty, by tuším nenatočil ani Cronenberg. Aj keď to už je rúhanie. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

celkem slušný "psycho", kdy si nikdy nebudete jisti co je realita a co je jen sen (kecy typu : od začátku jsem věděl jak to dopadne ignorujte) ... jedna technická: po scéně s "ledovou koupelí", kdy jde Jakob uložit Culkina ke spánku (kéž by věčnému :)) je v zrcadle vidět postava, ale není to žádný démon, který by Robbinse pronásledoval, ale Adrian Lyne ... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Rozmazaná tvář na dalším plakátu k filmu ilustruje novátorskou práci kamery, kterou Adrian Lyne ve snímku použil, a která odráží nejasnou hranici mezi skutečností a fikcí. (Pavlínka9)
  • Některé obrazy byly inspirovány forografiemi Joela-Petera Witkina. Nejlépe zřetelný obraz beznohého muže s kapucou, který třese hlavou, je zvárněn podle Witkinovi fotografie "Man With No Legs" z roku 1976. Dále je film po vizuální stránce ovlivněn především dílem malířů Williama Blaka, H. R. Gigera a Francise Bacona. (Seabeast)
  • Scéna v blázinci posloužila jako inspirace k videoklipu Avenged sevenfold - Nightmare. (Nathaniell)

Reklama

Reklama